Salate light, de vară


Mod de preparare
30 min
Gata în
30 min
Nivel de dificultate

Categorie
  • Aperitiv
Prospețime și savoare, cu două salate răcoritoare. Numai bune pentru zilele călduroase de vară!
Ingrediente pentru
 
Porții

Salată de paste:
  • 300 g
    paste scurte (penne, fusilli)
  • roșii cherry
  • mozarella
  • porumb
  • rucola
  • ulei de masline
  • grana padano

Salată cu portocale, rodie și măsline:
  • - 2-3 portocale - 1 rodie - 1 ceapă roșie - măsline - frunze de mentă - boabe de coriandru - sare - ulei de măsline

Ingrediente

Ingrediente pentru
 
Porții

Salată de paste:
  • 300 g
    paste scurte (penne, fusilli)
  • roșii cherry
  • mozarella
  • porumb
  • rucola
  • ulei de masline
  • grana padano

Salată cu portocale, rodie și măsline:
  • - 2-3 portocale - 1 rodie - 1 ceapă roșie - măsline - frunze de mentă - boabe de coriandru - sare - ulei de măsline

Mod de preparare

  1. accessibility.recipes.cookingstep

    Salată de paste

    - Punem la fiert pastele într-un vas cu apă și sare. Le fierbem conform instrucțiunilor de pe pachet.
    - Le scurgem de apă și le punem într-un bol.
    - Amestecăm apoi pastele cu roșiile tăiate în două, măslinele, mozarella, boabele de porumb și frunze de rucola. Întrucât este o salată light, de vară, nu avem cantități exacte de ingrediente, avem libertatea de a jongla cu ele în funcție de ce ne place mai mult. Pentru oferta de la Penny ne-a inspirat, noi am adaugat mai multe măsline.
    - Finisăm totul cu un firicel de ulei de măsline și câteva fâșii de grana padano sau parmezan și servim salata rece, alături de vinul preferat sau de o limonadă proaspătă.

  2. accessibility.recipes.cookingstep

    Salată cu portocale, rodie și măsline

    - Curățăm portocalele de coajă, îndepărtând și membrana albă. Le tăiem rondele și le depozităm într-un bol.

    - Curățăm rodia în două și presărăm semințele ei peste portocale.

    - Adăugăm ceapa tăiată rondele – avem nevoie de o ceapă nu foarte iute, care să confere o aromă subtilă salatei – și măslinele.

    - Completăm cu frunzele de mentă tocate și, opțional, cu boabe de coriandru strivite într-un mojar.

    - Asezonăm cu un praf de sare și un firicel de ulei de măsline.

    - Lăsăm totul să se marineze la frigider.

    - După ce aromele s-au întrepătruns, servim salata rece în farfurii individuale: un răsfăț pentru zilele călduroase de vară!