Bulz Gourmet


Gata în
45 min
Nivel de dificultate

Categorie
  • Aperitiv

Ingrediente

Ingrediente pentru
 
Porții

  • 100 g
    Brânză de burduf Hanul Boieresc
  • 1 l
    Lapte Hanul Boieresc
  • 250 g
    Mălai Hanul Boieresc
  • 100 g
    Telemea de Ibănești Hanul Boieresc
  • 200 g
    Smântână 30% Hanul Boieresc
  • 300 g
    Cașcaval afumat Hanul Boieresc
  • 50 g
    Sare de masă iodată
  • 500 ml
    Smântână de gătit
  • 500 g
    Ulei de floarea soarelui
  • 30 g
    Amidon

Mod de preparare

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Într-un tuci, se pune la fiert 1l de lapte proaspăt.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Se adaugă sare, 250g de mălai și se amestecă cu ajutorul unui tel.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Se completează cu 100g de telemea de Ibănești mărunțită și 100g de brânză de burduf. 
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Se amestecă până când brânzeturile se topesc apetisant și se așază totul pe o tavă, unde se lasă la răcit.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Se dă pe răzătoare 300g de cașcaval, care se amestecă apoi cu 500g de smântână de gătit fiartă, și un praf de sare.
  6. accessibility.recipes.cookingstep
    Totul se adaugă într-un blender, împreună cu o lingură de lapte și 30g de amidon. Apoi compoziția se dă în clocot.
  7. accessibility.recipes.cookingstep
    Mămăliga se taie în dreptunghiuri și se adaugă câte o felie de cașcaval afumat între două bucăți de mămăligă. 
  8. accessibility.recipes.cookingstep
    Dreptunghiurile formate se dau prin mălai și se rumenesc într-o tigaie cu puțin ulei pe fiecare parte, dar și pe laterale.
  9. accessibility.recipes.cookingstep

    Se adaugă sosul în farfurie, mămăliga rumenită și puțină smântână.



    Poftă mare!