
Balmos
Categorie
- Aperitiv
- 1 buc.Dovleac plăcintar
- se pune dupa ochi, in functie de consistenta doritaMălai grișat
- 150 gBrânză de burduf Hanul Boieresc
- 1 lLapte Hanul Boieresc
- 150 gSmântână Hanul Boieresc
- 100 gUnt
- 199 gSmântână lichidă
- Ardei iute: 2 bucăți
- 2 bucățiArdei iute
- 50 mlOțet
- 100 gZahăr
Ingrediente
- 1 buc.Dovleac plăcintar
- se pune dupa ochi, in functie de consistenta doritaMălai grișat
- 150 gBrânză de burduf Hanul Boieresc
- 1 lLapte Hanul Boieresc
- 150 gSmântână Hanul Boieresc
- 100 gUnt
- 199 gSmântână lichidă
- Ardei iute: 2 bucăți
- 2 bucățiArdei iute
- 50 mlOțet
- 100 gZahăr
Mod de preparare
- accessibility.recipes.cookingstep
Prima data, taiem dovleacul rondele. Apoi indepartam partea care are seminte. Curatam bine semintele de pe fiecare rondea. Il punem la cuptor pret de 10 minute, la 180 de grade. Ca sa se faca bine, il mai intoarcem din cand in cand.
- accessibility.recipes.cookingstep
Trecem la ardei. Il curatam de seminte si il taiem cubulete. Pe foc incalzim intre timp otetul impreuna cu zaharul si 15ml de apa. Amestecul cald se toarna peste ardeiul cubulete, pentru o murare rapida.
- accessibility.recipes.cookingstep
Punem smantana lichida pe foc si incalzim pana in momentul fierberii, cand adaugam 50 de grame de branza de burduf.
- accessibility.recipes.cookingstep
Punem laptele pe foc, si atunci cand se incalzeste turnam malaiul, pe care il amestecam cu un tel. Apoi adaugam treptat branza de burduf, smantana si la final untul.
- accessibility.recipes.cookingstep
Sosul de la pasul 3 se pune intr-o farfurie, iar apoi punem rondeaua umpluta cu mamaliga.
- accessibility.recipes.cookingstep
Ornam cu ardeiul iute murat.
Poftă bună!