Drob de miel


Gata în
240 min
Nivel de dificultate

Categorie
  • Aperitiv
Un clasic la masa de Paște

Ingrediente

Ingrediente pentru
 
Porții

  • 500 g
    carne tocată de porc Hanul Boieresc
  • 500 g
    măruntaie de miel
  • 10
    ouă
  • 100 g
    kaizer crud-uscat Hanul Boieresc
  • 2
    cepe mari
  • 1 legătură
    ceapă verde
  • 1 legătură
    usturoi verde
  • Foi de dafin
  • Pâine
  • 200 ml
    lapte
  • Sare și piper
  • 1 borcan
    sfeclă roșie
  • 300 g
    smântână acră
  • Boia dulce
  • Oțet de mere
  • Ulei de floarea soarelui (sau untură de porc)
  • Hrean

Mod de preparare

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Punem măruntaiele la fiert.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Adăugăm 2 foi de dafin.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Adăugăm căteva boabe de piper.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Tocăm ceapa mărunt.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Într-o tigaie punem ceapa la călit.
  6. accessibility.recipes.cookingstep
    Tăiem kaizerul Hanul Boieresc în bucăți.
  7. accessibility.recipes.cookingstep
    Îl punem în tigaie peste ceapa călită.
  8. accessibility.recipes.cookingstep
    Înmuiem 4 felii de pâine în lapte.
  9. accessibility.recipes.cookingstep
    Tocăm ceapa verde cu usturoiul.
  10. accessibility.recipes.cookingstep
    Le amestecăm cu carnea tocată.
  11. accessibility.recipes.cookingstep
    Condimentăm ceapa călită cu puțină boia dulce.
  12. accessibility.recipes.cookingstep
    Adăugăm ceapa călită cu kaizer peste carnea tocată.
  13. accessibility.recipes.cookingstep
    Punem 5 ouă la fiert.
  14. accessibility.recipes.cookingstep
    Scurgem pâinea de surplusul de lapte.
  15. accessibility.recipes.cookingstep
    Aăugăm pâinea peste amescul de ceapă și carne.
  16. accessibility.recipes.cookingstep
    Condimentăm cu sare și piper.
  17. accessibility.recipes.cookingstep
    Adăugăm 5 ouă peste amestecul de carne.
  18. accessibility.recipes.cookingstep
    Încingem cuptorul la 200 grade.
  19. accessibility.recipes.cookingstep
    Scoatem măruntaiele de la fiert și le tăiem în bucățele.
  20. accessibility.recipes.cookingstep
    Adăugăm măruntaiele peste amestecul de carne și ceapă.
  21. accessibility.recipes.cookingstep
    Curățăm ouăle fierte.
  22. accessibility.recipes.cookingstep
    Udăm foaia de copt și o punem în formă.
  23. accessibility.recipes.cookingstep
    Punem ouăle fierte în formă.
  24. accessibility.recipes.cookingstep
    Răsturnăm amestecul în forme, peste ouă.
  25. accessibility.recipes.cookingstep
    Punem la cuptor timp de 30 minute.
  26. accessibility.recipes.cookingstep
    Punem sfecla într-un castron.
  27. accessibility.recipes.cookingstep
    Adăugăm puțin oțet și puțin ulei.
  28. accessibility.recipes.cookingstep
    Adăugăm o linguriță de hrean.
  29. accessibility.recipes.cookingstep
    Adăugăm 2-3 linguri de smântână.
  30. accessibility.recipes.cookingstep
    Condimentăm cu sare și piper.
  31. accessibility.recipes.cookingstep
    Scoatem drobul de la cuptor și îl lăsăm să se răcească.
  32. accessibility.recipes.cookingstep
    Tăiem drobul felii.
  33. accessibility.recipes.cookingstep
    Punem pe farfurii și ornăm cu pătrunjel proaspăt.