Mici aperitiv


recipes.details.information.preparationtime
20 recipes.timeunit
recipes.details.information.totalcookingtime
45 recipes.timeunit
recipes.details.information.difficulty

recipes.categoryinfo
  • Antreu
O rețetă de mici altfel, un preparat tipic pentru weekendurile românești într-o variantă diferită.

recipes.details.ingredients.title

recipes.details.ingredients.for
 
recipes.details.ingredients.servings

500 g
(o casoletă de mici) un aluat foietaj
2
ouă
1 lingură
muștar iute
varză roșie
1
lămâie
500g/ o casoletă de mici un aluat foietaj 2 ouă o lingură de muștar iute varză roșie o lămâie

recipes.details.steps.title

1
Așezăm hârtie pergament în tavă și despachetăm aluatul foietaj.
2
Punem câte 2-3 mici dubli (lungi) în aluat și îi învelim.
3
Spargem un ou și separăm albușul de gălbenuș, apoi batem gălbenușul cu un strop de apă.
4
Lipim aluatul cu gălbenuș, în special capetele.
5
Punem în tavă, iar apoi crestăm cu cuțitul un model în aluat.
6
Ungem cu gălbenuș și coacem în cuptor aprox. 20-25 de minute la 180 grade.
7
Pregătim maioneza – amestecăm muștarul, un ou, sare, piper, zeama de la ½ lămâie și ulei. Folosim un mixer cu capătul de pasat și adăugăm treptat uleiul.
8
Curățăm varza roșie și o tocăm, apoi o punem într-un bol și amestecăm cu maioneză.
9
Când micii sunt gata, îi scoatem din cuptor și îi lăsăm să se răcorească.
10
Tăiem felii și servim împreună cu varza.

recipes.details.similar