
Clătite cu ciuperci
Gata în
35 minNivel de dificultate
Categorie
- Aperitiv
Un preparat gustos și consistent potrivit pentru diminețile târzii de weekend.
Ingrediente pentru
Porții
- 8ciuperci (câte 2 ciuperci de persoană)
- 500 gfăină neagră, cât să lege compoziția
- 50 mllapte
- 6ouă - 2 pentru compoziția de clătite, apoi câte un ou de persoană
- 1 mânăpătrunjel
- 200 gșuncă feliată de pui (50g de persoană)
- Ulei
- Nucșoară
- Oțet
Ingrediente
Ingrediente pentru
Porții
- 8ciuperci (câte 2 ciuperci de persoană)
- 500 gfăină neagră, cât să lege compoziția
- 50 mllapte
- 6ouă - 2 pentru compoziția de clătite, apoi câte un ou de persoană
- 1 mânăpătrunjel
- 200 gșuncă feliată de pui (50g de persoană)
- Ulei
- Nucșoară
- Oțet
Mod de preparare
- accessibility.recipes.cookingstepAmestecăm făina cu două ouă, condimentăm cu sare și piper, apoi amestecăm bine. Adăugăm treptat apă
- accessibility.recipes.cookingstepAmestecăm puțin lapte cu puțină nucșoară, pentru aroma. Adăugăm laptele în aluatul pentru clătite și omogenizăm compoziția.
- accessibility.recipes.cookingstepPunem și puțin ulei de floarea soarelui. Amestecăm și completăm cu apă până când compoziția este fluidă.
- accessibility.recipes.cookingstepLăsăm puțin la rece.
- accessibility.recipes.cookingstepCurățăm ciupercile, apoi le tăiem în bucăți mari. Punem ulei în tigaie, apoi adăugăm ciupercile, pe care le lăsăm în tigaie până când prind culoare.
- accessibility.recipes.cookingstepCondimentăm cu sare și piper, adăugăm și câteva frunze de pătrunjel.
- accessibility.recipes.cookingstepPunem apa la fiert pentru ouăle românești, avem grijă să folosim un vas mai înalt, cu multă apă. Când fierbe apa adăugăm puțin oțet.
- accessibility.recipes.cookingstepÎn tigaia încinsă punem și feliile de șuncă, doar cât să le încălzim puțin, apoi lăsăm deoparte.
- accessibility.recipes.cookingstepSpargem ouăle pe rând, într-un castronel. Cu o lingură amestecăm în apă și facem un vârtej în care punem încet oul, astfel albușul se va strânge în jurul gălbenușului.
- accessibility.recipes.cookingstepLăsăm oul la fiert doar vreo 2 minute, cât să rămână moale. Scoatem apoi pe un prosop de hârtie, să absoarbă surplusul de apă. Repetăm cu fiecare ou în parte.
- accessibility.recipes.cookingstepDupă ce a stat puțin la rece, scoatem aluatul de clătite din frigider. Mai adăugăm puțină apă, să fie lichidă compoziția, și amestecăm.
- accessibility.recipes.cookingstepPunem puțin ulei în tigaia în care urmează să facem clătitele și îl lăsăm să se încingă. Luăm un șervețel și ungem cu ulei întreaga suprafață a tigăii. Turnăm compoziția în tigaie și pregătim clătitele.
- accessibility.recipes.cookingstepLa final, când clătita este gata, punem peste compoziția de ciuperci, adăugăm șunca tăiată feliuțe, punem un ou poșat deasupra și pătrunjel proaspăt.
- accessibility.recipes.cookingstepCondimentăm cu sare și piper, punem un strop de ulei, apoi, cu vârful cuțitului, tăiem oul și lăsăm gălbenușul să curgă.