Fasole verde cu pui


Mod de preparare
20 min
Gata în
90 min
Nivel de dificultate

Categorie
  • Aperitiv
Gustul verii în farfuria ta.
Ingrediente pentru
 
Porții

  • 4 bucăți
    piept de pui
  • Sare
  • Piper
  • Ulei de măsline
  • Oțet balsamic
  • 10
    roșii cherry
  • 1
    ceapă roșie
  • 2
    ridichi
  • 3
    ouă
  • 50 ml
    vin alb

Ingrediente

Ingrediente pentru
 
Porții

  • 4 bucăți
    piept de pui
  • Sare
  • Piper
  • Ulei de măsline
  • Oțet balsamic
  • 10
    roșii cherry
  • 1
    ceapă roșie
  • 2
    ridichi
  • 3
    ouă
  • 50 ml
    vin alb

Mod de preparare

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Punem pieptul de pui într-un castron cu sare, piper și ulei de măsline.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Acoperim cu folie și lăsăm la marinat la temperatura camerei.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Punem ulei de măsline într-o tigaie și lăsăm uleiul să se încingă.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Punem roșiile întregi în tigaie.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Adăugăm puțin oțet balsamic peste roșii ca să se deglaseze.
  6. accessibility.recipes.cookingstep
    Le scoatem pe o farfurie.
  7. accessibility.recipes.cookingstep
    Tocăm mărunt ceapa.
  8. accessibility.recipes.cookingstep
    Tăiem ridichiile în rondele subțiri și le punem în apă rece.
  9. accessibility.recipes.cookingstep
    Într-un blender punem ulei de măsline, oțet balsamic, sare și piper și amestecăm.
  10. accessibility.recipes.cookingstep
    Într-o oală punem apă la clocotit.
  11. accessibility.recipes.cookingstep
    Punem ouăle la fiert și le lăsăm timp de 5 minute.
  12. accessibility.recipes.cookingstep
    După 5 minute scurgem apa de la ouă și punem apă rece peste ele și le lăsăm câteva minute.
  13. accessibility.recipes.cookingstep
    Tăiem capetele de la păstăile de fasole verde.
  14. accessibility.recipes.cookingstep
    Punem fasolea la fiert în apă clocotită cu puțină sare.
  15. accessibility.recipes.cookingstep
    Scoatem fasolea din apa fiartă într-un castron cu apă rece și gheață.
  16. accessibility.recipes.cookingstep
    Punem puiul în tigaia în care am rumenit roșiile.
  17. accessibility.recipes.cookingstep
    Adăugăm puțin vin.
  18. accessibility.recipes.cookingstep
    Adăugăm puțin unt și lăsăm cu capac la foc mic.
  19. accessibility.recipes.cookingstep
    Tăiem puiul felii și le punem înapoi în tigaie pentru câteva minute.
  20. accessibility.recipes.cookingstep
    Curățăm ouăle de coajă.
  21. accessibility.recipes.cookingstep
    Scoatem fasolea verde pe un șervet de bucătărie.
  22. accessibility.recipes.cookingstep
    Pe o farfurie punem păstăi de fasole verde.
  23. accessibility.recipes.cookingstep
    Presărăm puțină ceapă roșie.
  24. accessibility.recipes.cookingstep
    Adăugăm și 2-3 roșii.
  25. accessibility.recipes.cookingstep
    Punem și câteva felii de pui.
  26. accessibility.recipes.cookingstep
    Adăugăm oul pe care îl crestăm.
  27. accessibility.recipes.cookingstep
    Punem și câteva rondele de ridichii.
  28. accessibility.recipes.cookingstep
    Turnăm peste vinegrette și condimentăm cu piper și sare.