
Aperitive cu salam de sibiu
Gata în
35 minNivel de dificultate
Categorie
- Aperitiv
Un aperitiv sățios, în care se îmbină gusturi, arome și texturi neașteptate.
Ingrediente pentru
Porții
- salam de Sibiu 2 felii de persoană
- salam de Sibiu 2 felii de persoană
- 2ouă
- 200 gton în conserva
- 1 lingurițămuștar
- 200 mlulei de floarea soarelui
- ulei de măsline
- oțet de mere
- castraveți murați
- capere
- 4 feliipâine toast
- muguri de pin
Ingrediente
Ingrediente pentru
Porții
- salam de Sibiu 2 felii de persoană
- salam de Sibiu 2 felii de persoană
- 2ouă
- 200 gton în conserva
- 1 lingurițămuștar
- 200 mlulei de floarea soarelui
- ulei de măsline
- oțet de mere
- castraveți murați
- capere
- 4 feliipâine toast
- muguri de pin
Mod de preparare
- accessibility.recipes.cookingstepPunem în tava de cuptor hârtie pergament. Așezăm feliile de salam de Sibiu în tava, apoi punem hârtie pergament și deasupra. Peste punem o altă tavă, ca greutate.
- accessibility.recipes.cookingstepLăsăm 15 minute la cuptor, cât să devină crocante feliile de salam de Sibiu.
- accessibility.recipes.cookingstepTăiem coaja feliilor de pâine toast, însă nu aruncăm cojile ci le păstrăm să facem pesmet. Tăiem apoi feliile pe din două.
- accessibility.recipes.cookingstepUngem pâinea cu ulei de măsline, presărăm sare, cât mai de sus, ca să se împrăștie mai bine.
- accessibility.recipes.cookingstepPunem pâinea în tigaie, cu partea unsă cu ulei de măsline în jos.
- accessibility.recipes.cookingstepDacă tigaia este foarte încinsă, atunci mai ridicăm puțin tigaia, să reglăm temperature, astfel încât să nu se ardă.
- accessibility.recipes.cookingstepCând sunt gata chipsurile de salam de Sibiu, le scoatem pe șervețel să scurgem surplusul de grăsime.
- accessibility.recipes.cookingstepPrăjim caperele în ulei încins și apoi le scoatem pe șervețel.
- accessibility.recipes.cookingstepPe o farfurie punem folie de plastic intinsă bine, tensionată.
- accessibility.recipes.cookingstepFeliem foarte fin castravetele și întindem feliuțele pe folia de plastic, astfel vor rămâne drepte și nu se vor usca.
- accessibility.recipes.cookingstepStrecurăm tonul, scurgem surplusul de ulei.
- accessibility.recipes.cookingstepNe apucăm de maioneză. Folosim două gălbenușuri pe care le batem, adăugăm o linguriță de muștar și amestecăm. Adăugăm 2-3 linguri de oțet în care dizolvăm sare și piper.
- accessibility.recipes.cookingstepAdăugăm treptat uleiul de floarea soarelui, la 2 ouă folosim 200 ml de ulei. Amestecăm bine, până se îngroașă.
- accessibility.recipes.cookingstepÎntr-un bol amestecăm tonul cu maioneza. Încorporăm treptat maioneza. Dacă ne rămâne maioneză, o putem refolosi cu ierburi, castraveți, drept dressing pentru salată, cu tabasco etc.
- accessibility.recipes.cookingstepLuăm pâinea și punem pe ea o felie de castravete.