Aperitive cu salam de sibiu


Gata în
35 min
Nivel de dificultate

Categorie
  • Aperitiv
Un aperitiv sățios, în care se îmbină gusturi, arome și texturi neașteptate.
Ingrediente pentru
 
Porții

  • salam de Sibiu 2 felii de persoană
  • salam de Sibiu 2 felii de persoană
  • 2
    ouă
  • 200 g
    ton în conserva
  • 1 linguriță
    muștar
  • 200 ml
    ulei de floarea soarelui
  • ulei de măsline
  • oțet de mere
  • castraveți murați
  • capere
  • 4 felii
    pâine toast
  • muguri de pin

Ingrediente

Ingrediente pentru
 
Porții

  • salam de Sibiu 2 felii de persoană
  • salam de Sibiu 2 felii de persoană
  • 2
    ouă
  • 200 g
    ton în conserva
  • 1 linguriță
    muștar
  • 200 ml
    ulei de floarea soarelui
  • ulei de măsline
  • oțet de mere
  • castraveți murați
  • capere
  • 4 felii
    pâine toast
  • muguri de pin

Mod de preparare

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Punem în tava de cuptor hârtie pergament. Așezăm feliile de salam de Sibiu în tava, apoi punem hârtie pergament și deasupra. Peste punem o altă tavă, ca greutate.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Lăsăm 15 minute la cuptor, cât să devină crocante feliile de salam de Sibiu.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Tăiem coaja feliilor de pâine toast, însă nu aruncăm cojile ci le păstrăm să facem pesmet. Tăiem apoi feliile pe din două.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Ungem pâinea cu ulei de măsline, presărăm sare, cât mai de sus, ca să se împrăștie mai bine.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Punem pâinea în tigaie, cu partea unsă cu ulei de măsline în jos.
  6. accessibility.recipes.cookingstep
    Dacă tigaia este foarte încinsă, atunci mai ridicăm puțin tigaia, să reglăm temperature, astfel încât să nu se ardă.
  7. accessibility.recipes.cookingstep
    Când sunt gata chipsurile de salam de Sibiu, le scoatem pe șervețel să scurgem surplusul de grăsime.
  8. accessibility.recipes.cookingstep
    Prăjim caperele în ulei încins și apoi le scoatem pe șervețel.
  9. accessibility.recipes.cookingstep
    Pe o farfurie punem folie de plastic intinsă bine, tensionată.
  10. accessibility.recipes.cookingstep
    Feliem foarte fin castravetele și întindem feliuțele pe folia de plastic, astfel vor rămâne drepte și nu se vor usca.
  11. accessibility.recipes.cookingstep
    Strecurăm tonul, scurgem surplusul de ulei.
  12. accessibility.recipes.cookingstep
    Ne apucăm de maioneză. Folosim două gălbenușuri pe care le batem, adăugăm o linguriță de muștar și amestecăm. Adăugăm 2-3 linguri de oțet în care dizolvăm sare și piper.
  13. accessibility.recipes.cookingstep
    Adăugăm treptat uleiul de floarea soarelui, la 2 ouă folosim 200 ml de ulei. Amestecăm bine, până se îngroașă.
  14. accessibility.recipes.cookingstep
    Într-un bol amestecăm tonul cu maioneza. Încorporăm treptat maioneza. Dacă ne rămâne maioneză, o putem refolosi cu ierburi, castraveți, drept dressing pentru salată, cu tabasco etc.
  15. accessibility.recipes.cookingstep
    Luăm pâinea și punem pe ea o felie de castravete.