Aperitive cu salam de sibiu


Gata în
35 min
Nivel de dificultate

Categorie
  • Antreu
Un aperitiv sățios, în care se îmbină gusturi, arome și texturi neașteptate.

Ingrediente

Ingrediente pentru
 
Porții

salam de Sibiu 2 felii de persoană
salam de Sibiu 2 felii de persoană
2
ouă
200 g
ton în conserva
1 linguriță
muștar
200 ml
ulei de floarea soarelui
ulei de măsline
oțet de mere
castraveți murați
capere
4 felii
pâine toast
muguri de pin

Mod de preparare

1
Punem în tava de cuptor hârtie pergament. Așezăm feliile de salam de Sibiu în tava, apoi punem hârtie pergament și deasupra. Peste punem o altă tavă, ca greutate.
2
Lăsăm 15 minute la cuptor, cât să devină crocante feliile de salam de Sibiu.
3
Tăiem coaja feliilor de pâine toast, însă nu aruncăm cojile ci le păstrăm să facem pesmet. Tăiem apoi feliile pe din două.
4
Ungem pâinea cu ulei de măsline, presărăm sare, cât mai de sus, ca să se împrăștie mai bine.
5
Punem pâinea în tigaie, cu partea unsă cu ulei de măsline în jos.
6
Dacă tigaia este foarte încinsă, atunci mai ridicăm puțin tigaia, să reglăm temperature, astfel încât să nu se ardă.
7
Când sunt gata chipsurile de salam de Sibiu, le scoatem pe șervețel să scurgem surplusul de grăsime.
8
Prăjim caperele în ulei încins și apoi le scoatem pe șervețel.
9
Pe o farfurie punem folie de plastic intinsă bine, tensionată.
10
Feliem foarte fin castravetele și întindem feliuțele pe folia de plastic, astfel vor rămâne drepte și nu se vor usca.
11
Strecurăm tonul, scurgem surplusul de ulei.
12
Ne apucăm de maioneză. Folosim două gălbenușuri pe care le batem, adăugăm o linguriță de muștar și amestecăm. Adăugăm 2-3 linguri de oțet în care dizolvăm sare și piper.
13
Adăugăm treptat uleiul de floarea soarelui, la 2 ouă folosim 200 ml de ulei. Amestecăm bine, până se îngroașă.
14
Într-un bol amestecăm tonul cu maioneza. Încorporăm treptat maioneza. Dacă ne rămâne maioneză, o putem refolosi cu ierburi, castraveți, drept dressing pentru salată, cu tabasco etc.
15
Luăm pâinea și punem pe ea o felie de castravete.