
Cartofi în crustă
Categorie
- Aperitiv
- 2 kgSare grunjoasă
- 2 buc.Albușuri de ou
- 2 kgCartofi pentru copt de la Hanul Boieresc
- 500 mlSmântână de gătit
- 300 gBrânză de capră maturată
- 300 gUnt
- 1 caserolăCimbrișor
- 1 caserolăRozmarin
- 5 legăturiPătrunjel
- 100 gSmântână grasă de la Hanul Boieresc
Ingrediente
- 2 kgSare grunjoasă
- 2 buc.Albușuri de ou
- 2 kgCartofi pentru copt de la Hanul Boieresc
- 500 mlSmântână de gătit
- 300 gBrânză de capră maturată
- 300 gUnt
- 1 caserolăCimbrișor
- 1 caserolăRozmarin
- 5 legăturiPătrunjel
- 100 gSmântână grasă de la Hanul Boieresc
Mod de preparare
- accessibility.recipes.cookingstep
Sarea se amestecă cu 300ml de apă și cele 3 albușuri, până obținem o consistență de nisip umed. Cartofii îi vom spăla bine cu un burete la prima utilizare și îi vom pune cu coaja într-o tavă de cuptor ce a fost anterior presărată cu un strat de 1,5 cm de sare. Vom acoperi pe alocuri cartofii cu ierburile aromatice și apoi vom acoperi tot ansamblul cu sarea rămasă. Vom introduce tava într-un cuptor preîncălzit la 180 de grade C timp de 1 oră.
- accessibility.recipes.cookingstep
În acest timp vom pregăti sosul de brânză. Vom pune smântâna de gătit la foc mic într-o crăticioară, vom rade/sfărâma brânza de capră. Vom amesteca cu ajutorul unei linguri de lemn până la omogenizare și în momentul în care vom ajunge la consistența dorită (fină, cremoasă) vom lua crăticioara de pe foc și vom pune smântâna HB, dar și cubulețele de unt amestecând totul cu un tel. Cartofii se vor servi fierbinți spărgând și decupând organizat stratul de sare de deasupra.