
Melcișori cu măsline
Gata în
60 minNivel de dificultate
Categorie
- Aperitiv
O rețetă foarte simplă, cu ingrediente la îndemână și care poate fi servită atât ca aperitiv cât și ca fel principal.
Ingrediente pentru
Porții
- 1aluat foietaj
- 1 legaturăceapă verde
- 2morcovi
- 300 groșii cherry
- 140 gmiere (2 linguri)
- 80 mlzeamă de lamâie
- 300 mlulei de măsline
- 400 gmăsline cu sâmburi
- 2căței de usturoi
- Ouă
- Ridichi
- Oregano
- Cuburi de gheață
Ingrediente
Ingrediente pentru
Porții
- 1aluat foietaj
- 1 legaturăceapă verde
- 2morcovi
- 300 groșii cherry
- 140 gmiere (2 linguri)
- 80 mlzeamă de lamâie
- 300 mlulei de măsline
- 400 gmăsline cu sâmburi
- 2căței de usturoi
- Ouă
- Ridichi
- Oregano
- Cuburi de gheață
Mod de preparare
- accessibility.recipes.cookingstepÎntotdeauna în bucătărie începem cu ce ne ocupă cel mai mult timp, așa că de această dată ne apucăm întâi să scoatem sâmburii măslinelor. Chiar dacă este puțin mai complicat, este preferabil să folosim măsline cu sâmburi deoarece astfel măslinele sunt mai ferme și își păstrează toată aroma.
- accessibility.recipes.cookingstepDupă ce am scos sâmburii, condimentăm cu oregano.
- accessibility.recipes.cookingstepAdăugăm puțin ulei de măsline și doi căței de usturoi tocați mărunt. Nu punem sare pentru că măslinele sunt deja sărate.
- accessibility.recipes.cookingstepPunem amestecul în cana de blender și mixăm până obținem o pastă.
- accessibility.recipes.cookingstepTurnăm pasta de măsline într-un vas și condimentăm cu piper proaspăt măcinat.
- accessibility.recipes.cookingstepÎncingem cuptorul la 180 de grade.
- accessibility.recipes.cookingstepÎntindem aluatul de foietaj și îl lăsăm întreg.
- accessibility.recipes.cookingstepUngem aluatul cu gălbenuș de ou.
- accessibility.recipes.cookingstepCu o lingură întindem pasta de măsline pe toată suprafața aluatului, dar avem grijă să lăsăm marginile libere.
- accessibility.recipes.cookingstepTăiem pe din două aluatul, apoi rulăm fiecare jumătate. Când rulăm, încercăm să ridicăm puțin aluatul, ca pasta de măsline să rămână în interior. Rulăm dintr-o parte până la jumătate, apoi din partea cealaltă și lipim marginea.
- accessibility.recipes.cookingstepUngem ruloul cu gălbenuș de ou să aibă o culoare frumoasă.
- accessibility.recipes.cookingstepTăiem fiecare rulou în bucăți de aproximativ 2 cm grosime. Punem bucățile în tavă cu secțiunea în sus, astfel încât să obținem niște melcișori.
- accessibility.recipes.cookingstepPunem la cuptor 20 min. la 180 de grade, apoi ne mai uităm la ei.
- accessibility.recipes.cookingstepÎntre timp pregătim vinaigrette pentru salată din ulei de măsline, miere și zeamă de lămâie.
- accessibility.recipes.cookingstepApoi pregătim salata. Curățăm morcovii cu economul și tot cu economul îi tăiem fâșii subțiri.
- accessibility.recipes.cookingstepTăiem ridichile rondele subțiri.
- accessibility.recipes.cookingstepScalele de morcovi și rondelele de ridichi le păstrăm în apă rece cu cuburi de gheață, să rămână crocante.
- accessibility.recipes.cookingstepTocăm și o legătură de ceapă verde.
- accessibility.recipes.cookingstepScoatem legumele din apă și scurgem suplusul de apă pe șervețele. Punem legumele într-un bol, apoi adăugăm sosul vinaigrette.
- accessibility.recipes.cookingstepCând melcișorii s-au umflat și s-au rumenit, îi scoatem din cuptor.