Melcișori cu măsline


Gata în
60 min
Nivel de dificultate

Categorie
  • Antreu
O rețetă foarte simplă, cu ingrediente la îndemână și care poate fi servită atât ca aperitiv cât și ca fel principal.

Ingrediente

Ingrediente pentru
 
Porții

1
aluat foietaj
1 legatură
ceapă verde
2
morcovi
300 g
roșii cherry
140 g
miere (2 linguri)
80 ml
zeamă de lamâie
300 ml
ulei de măsline
400 g
măsline cu sâmburi
2
căței de usturoi
Ouă
Ridichi
Oregano
Cuburi de gheață

Mod de preparare

1
Întotdeauna în bucătărie începem cu ce ne ocupă cel mai mult timp, așa că de această dată ne apucăm întâi să scoatem sâmburii măslinelor. Chiar dacă este puțin mai complicat, este preferabil să folosim măsline cu sâmburi deoarece astfel măslinele sunt mai ferme și își păstrează toată aroma.
2
După ce am scos sâmburii, condimentăm cu oregano.
3
Adăugăm puțin ulei de măsline și doi căței de usturoi tocați mărunt. Nu punem sare pentru că măslinele sunt deja sărate.
4
Punem amestecul în cana de blender și mixăm până obținem o pastă.
5
Turnăm pasta de măsline într-un vas și condimentăm cu piper proaspăt măcinat.
6
Încingem cuptorul la 180 de grade.
7
Întindem aluatul de foietaj și îl lăsăm întreg.
8
Ungem aluatul cu gălbenuș de ou.
9
Cu o lingură întindem pasta de măsline pe toată suprafața aluatului, dar avem grijă să lăsăm marginile libere.
10
Tăiem pe din două aluatul, apoi rulăm fiecare jumătate. Când rulăm, încercăm să ridicăm puțin aluatul, ca pasta de măsline să rămână în interior. Rulăm dintr-o parte până la jumătate, apoi din partea cealaltă și lipim marginea.
11
Ungem ruloul cu gălbenuș de ou să aibă o culoare frumoasă.
12
Tăiem fiecare rulou în bucăți de aproximativ 2 cm grosime. Punem bucățile în tavă cu secțiunea în sus, astfel încât să obținem niște melcișori.
13
Punem la cuptor 20 min. la 180 de grade, apoi ne mai uităm la ei.
14
Între timp pregătim vinaigrette pentru salată din ulei de măsline, miere și zeamă de lămâie.
15
Apoi pregătim salata. Curățăm morcovii cu economul și tot cu economul îi tăiem fâșii subțiri.
16
Tăiem ridichile rondele subțiri.
17
Scalele de morcovi și rondelele de ridichi le păstrăm în apă rece cu cuburi de gheață, să rămână crocante.
18
Tocăm și o legătură de ceapă verde.
19
Scoatem legumele din apă și scurgem suplusul de apă pe șervețele. Punem legumele într-un bol, apoi adăugăm sosul vinaigrette.
20
Când melcișorii s-au umflat și s-au rumenit, îi scoatem din cuptor.