Melcișori cu măsline


Gata în
60 min
Nivel de dificultate

Categorie
  • Aperitiv
O rețetă foarte simplă, cu ingrediente la îndemână și care poate fi servită atât ca aperitiv cât și ca fel principal.
Ingrediente pentru
 
Porții

  • 1
    aluat foietaj
  • 1 legatură
    ceapă verde
  • 2
    morcovi
  • 300 g
    roșii cherry
  • 140 g
    miere (2 linguri)
  • 80 ml
    zeamă de lamâie
  • 300 ml
    ulei de măsline
  • 400 g
    măsline cu sâmburi
  • 2
    căței de usturoi
  • Ouă
  • Ridichi
  • Oregano
  • Cuburi de gheață

Ingrediente

Ingrediente pentru
 
Porții

  • 1
    aluat foietaj
  • 1 legatură
    ceapă verde
  • 2
    morcovi
  • 300 g
    roșii cherry
  • 140 g
    miere (2 linguri)
  • 80 ml
    zeamă de lamâie
  • 300 ml
    ulei de măsline
  • 400 g
    măsline cu sâmburi
  • 2
    căței de usturoi
  • Ouă
  • Ridichi
  • Oregano
  • Cuburi de gheață

Mod de preparare

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Întotdeauna în bucătărie începem cu ce ne ocupă cel mai mult timp, așa că de această dată ne apucăm întâi să scoatem sâmburii măslinelor. Chiar dacă este puțin mai complicat, este preferabil să folosim măsline cu sâmburi deoarece astfel măslinele sunt mai ferme și își păstrează toată aroma.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    După ce am scos sâmburii, condimentăm cu oregano.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Adăugăm puțin ulei de măsline și doi căței de usturoi tocați mărunt. Nu punem sare pentru că măslinele sunt deja sărate.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Punem amestecul în cana de blender și mixăm până obținem o pastă.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Turnăm pasta de măsline într-un vas și condimentăm cu piper proaspăt măcinat.
  6. accessibility.recipes.cookingstep
    Încingem cuptorul la 180 de grade.
  7. accessibility.recipes.cookingstep
    Întindem aluatul de foietaj și îl lăsăm întreg.
  8. accessibility.recipes.cookingstep
    Ungem aluatul cu gălbenuș de ou.
  9. accessibility.recipes.cookingstep
    Cu o lingură întindem pasta de măsline pe toată suprafața aluatului, dar avem grijă să lăsăm marginile libere.
  10. accessibility.recipes.cookingstep
    Tăiem pe din două aluatul, apoi rulăm fiecare jumătate. Când rulăm, încercăm să ridicăm puțin aluatul, ca pasta de măsline să rămână în interior. Rulăm dintr-o parte până la jumătate, apoi din partea cealaltă și lipim marginea.
  11. accessibility.recipes.cookingstep
    Ungem ruloul cu gălbenuș de ou să aibă o culoare frumoasă.
  12. accessibility.recipes.cookingstep
    Tăiem fiecare rulou în bucăți de aproximativ 2 cm grosime. Punem bucățile în tavă cu secțiunea în sus, astfel încât să obținem niște melcișori.
  13. accessibility.recipes.cookingstep
    Punem la cuptor 20 min. la 180 de grade, apoi ne mai uităm la ei.
  14. accessibility.recipes.cookingstep
    Între timp pregătim vinaigrette pentru salată din ulei de măsline, miere și zeamă de lămâie.
  15. accessibility.recipes.cookingstep
    Apoi pregătim salata. Curățăm morcovii cu economul și tot cu economul îi tăiem fâșii subțiri.
  16. accessibility.recipes.cookingstep
    Tăiem ridichile rondele subțiri.
  17. accessibility.recipes.cookingstep
    Scalele de morcovi și rondelele de ridichi le păstrăm în apă rece cu cuburi de gheață, să rămână crocante.
  18. accessibility.recipes.cookingstep
    Tocăm și o legătură de ceapă verde.
  19. accessibility.recipes.cookingstep
    Scoatem legumele din apă și scurgem suplusul de apă pe șervețele. Punem legumele într-un bol, apoi adăugăm sosul vinaigrette.
  20. accessibility.recipes.cookingstep
    Când melcișorii s-au umflat și s-au rumenit, îi scoatem din cuptor.