Drob de miel


Gata în
240 min
Nivel de dificultate

Categorie
  • Antreu
Un clasic la masa de Paște

Ingrediente

Ingrediente pentru
 
Porții

500 g
carne tocată de porc Hanul Boieresc
500 g
măruntaie de miel
10
ouă
100 g
kaizer crud-uscat Hanul Boieresc
2
cepe mari
1 legătură
ceapă verde
1 legătură
usturoi verde
Foi de dafin
Pâine
200 ml
lapte
Sare și piper
1 borcan
sfeclă roșie
300 g
smântână acră
Boia dulce
Oțet de mere
Ulei de floarea soarelui (sau untură de porc)
Hrean

Mod de preparare

1
Punem măruntaiele la fiert.
2
Adăugăm 2 foi de dafin.
3
Adăugăm căteva boabe de piper.
4
Tocăm ceapa mărunt.
5
Într-o tigaie punem ceapa la călit.
6
Tăiem kaizerul Hanul Boieresc în bucăți.
7
Îl punem în tigaie peste ceapa călită.
8
Înmuiem 4 felii de pâine în lapte.
9
Tocăm ceapa verde cu usturoiul.
10
Le amestecăm cu carnea tocată.
11
Condimentăm ceapa călită cu puțină boia dulce.
12
Adăugăm ceapa călită cu kaizer peste carnea tocată.
13
Punem 5 ouă la fiert.
14
Scurgem pâinea de surplusul de lapte.
15
Aăugăm pâinea peste amescul de ceapă și carne.
16
Condimentăm cu sare și piper.
17
Adăugăm 5 ouă peste amestecul de carne.
18
Încingem cuptorul la 200 grade.
19
Scoatem măruntaiele de la fiert și le tăiem în bucățele.
20
Adăugăm măruntaiele peste amestecul de carne și ceapă.
21
Curățăm ouăle fierte.
22
Udăm foaia de copt și o punem în formă.
23
Punem ouăle fierte în formă.
24
Răsturnăm amestecul în forme, peste ouă.
25
Punem la cuptor timp de 30 minute.
26
Punem sfecla într-un castron.
27
Adăugăm puțin oțet și puțin ulei.
28
Adăugăm o linguriță de hrean.
29
Adăugăm 2-3 linguri de smântână.
30
Condimentăm cu sare și piper.
31
Scoatem drobul de la cuptor și îl lăsăm să se răcească.
32
Tăiem drobul felii.
33
Punem pe farfurii și ornăm cu pătrunjel proaspăt.