
Bulz Gourmet
Categorie
- Aperitiv
- 100 gBrânză de burduf Hanul Boieresc
- 1 lLapte Hanul Boieresc
- 250 gMălai Hanul Boieresc
- 100 gTelemea de Ibănești Hanul Boieresc
- 200 gSmântână 30% Hanul Boieresc
- 300 gCașcaval afumat Hanul Boieresc
- 50 gSare de masă iodată
- 500 mlSmântână de gătit
- 500 gUlei de floarea soarelui
- 30 gAmidon
Ingrediente
- 100 gBrânză de burduf Hanul Boieresc
- 1 lLapte Hanul Boieresc
- 250 gMălai Hanul Boieresc
- 100 gTelemea de Ibănești Hanul Boieresc
- 200 gSmântână 30% Hanul Boieresc
- 300 gCașcaval afumat Hanul Boieresc
- 50 gSare de masă iodată
- 500 mlSmântână de gătit
- 500 gUlei de floarea soarelui
- 30 gAmidon
Mod de preparare
- accessibility.recipes.cookingstep
Primele minute
Într-un tuci, se pune la fiert 1l de lapte proaspăt.
Se adaugă sare, 250g de mălai și se amestecă cu ajutorul unui tel.
Se completează cu 100g de telemea de Ibănești mărunțită și 100g de brânză de burduf.
Se amestecă până când brânzeturile se topesc apetisant și se așază totul pe o tavă, unde se lasă la răcit.
- accessibility.recipes.cookingstep
Momentul sosului
Se dă pe răzătoare 300g de cașcaval, care se amestecă apoi cu 500g de smântână de gătit fiartă și un praf de sare.
Totul se adaugă într-un blender, împreună cu o lingură de lapte și 30g de amidon.
Apoi compoziția se dă în clocot.
- accessibility.recipes.cookingstep
Timpul se scurge
Mămăliga se taie în dreptunghiuri și se adaugă câte o felie de cașcaval afumat între două bucăți de mămăligă.
- accessibility.recipes.cookingstep
Ultimele secunde
Dreptunghiurile formate se dau prin mălai și se rumenesc într-o tigaie cu puțin ulei.Se întorc pe fiecare parte, dar și pe laterale.
- accessibility.recipes.cookingstep
Ai reușit!
Se adaugă sosul în farfurie, mămăliga rumenită și puțină smântână.
Poftă mare!