Salate light, de vară
Categorie
Ingrediente
Mod de preparare
Salată de paste
- Punem la fiert pastele într-un vas cu apă și sare. Le fierbem conform instrucțiunilor de pe pachet.
- Le scurgem de apă și le punem într-un bol.
- Amestecăm apoi pastele cu roșiile tăiate în două, măslinele, mozarella, boabele de porumb și frunze de rucola. Întrucât este o salată light, de vară, nu avem cantități exacte de ingrediente, avem libertatea de a jongla cu ele în funcție de ce ne place mai mult. Pentru oferta de la Penny ne-a inspirat, noi am adaugat mai multe măsline.
- Finisăm totul cu un firicel de ulei de măsline și câteva fâșii de grana padano sau parmezan și servim salata rece, alături de vinul preferat sau de o limonadă proaspătă.
Salată cu portocale, rodie și măsline
- Curățăm portocalele de coajă, îndepărtând și membrana albă. Le tăiem rondele și le depozităm într-un bol.
- Curățăm rodia în două și presărăm semințele ei peste portocale.
- Adăugăm ceapa tăiată rondele – avem nevoie de o ceapă nu foarte iute, care să confere o aromă subtilă salatei – și măslinele.
- Completăm cu frunzele de mentă tocate și, opțional, cu boabe de coriandru strivite într-un mojar.
- Asezonăm cu un praf de sare și un firicel de ulei de măsline.
- Lăsăm totul să se marineze la frigider.
- După ce aromele s-au întrepătruns, servim salata rece în farfurii individuale: un răsfăț pentru zilele călduroase de vară!