Plăcintă cu brânză tradițională


Mod de preparare
40 min
Gata în
120 min
Nivel de dificultate

Categorie
  • Antreu
Simplă si delicioasă, această tartă este gustarea perfectă pentru orice moment al zilei.

Ingrediente

Ingrediente pentru
 
Porții

3
ouă
Făină
Unt
Iaurt
Praz
Brânză feta
Brânză de burduf
Iaurt
Cimbru proaspăt
Ulei de măsline
Boia afumată

Mod de preparare

1
Într-un bol amestecăm făina cu sare și unt.
2
Adăugăm un gălbenuș de ou și amestecăm.
3
Adăugăm puțină apă rece ca să se lege.
4
Într-o tavă întindem hârtie de copt.
5
Întindem aluatul în forma de copt.
6
Punem aluatul la frigider timp de 20 minute.
7
Punem puțin ulei la încins.
8
Tocăm prazul mărunt.
9
Călim prazul în uleiul încins, la foc mediu.
10
Adăugăm puțin unt.
11
Adăugăm cimbru proaspăt.
12
Condimentăm cu sare și piper.
13
Într-un vas amestecăm brânza feta și brânza de burduf.
14
Adăugăm 2 ouă.
15
Presărăm boia afumată.
16
 Adăugăm iaurtul.
17
Încorporăm prazul călit.
18
Punem aluatul la cuptor timp de 10 minute.
19
Răsturnăm compoziția peste aluatul scos din cuptor.
20
Condimentăm cu piper.
21
Introducem înapoi la cuptor pentru 20-30 minute.
22
Scoatem tarta de la cuptor și o lăsăm să se răcească 20 minute.