Morcovi cu pește afumat


Gata în
35 min
Nivel de dificultate

Categorie
  • Aperitiv
O combinație de arome spectaculoasă și sănătoasă.

Ingrediente

Ingrediente pentru
 
Porții

  • Sfeclă prefiartă
  • 2
    Morcovi
  • 1
    Pește afumat - macrou
  • 300 g
    arpacaș
  • 1
    Țelină
  • 2
    mandarine
  • Pătrunjel
  • Coriandru
  • 1
    Lămâie
  • 1
    Ceapă roșie

Mod de preparare

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Fierbem arpacașul - două-trei mâini pentru că se umflă
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    După ce se fierbe îl scurgem
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Curățăm morcovii și îi tăiem rondele pe lung
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Curățăm țelina și o tăiem bucăți cam la fel de mari ca morcovul
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Sfărâmăm coriandrul
  6. accessibility.recipes.cookingstep
    Punem puțină apă la fiert pentru morcovi și țelină
  7. accessibility.recipes.cookingstep
    Punem în apa fierbinte morcovii și-i dăm în clocot, apoi îi scoatem
  8. accessibility.recipes.cookingstep
    Punem țelina în apă și-o clocotim, apoi o scoatem
  9. accessibility.recipes.cookingstep
    Scurgem bine legumele
  10. accessibility.recipes.cookingstep
    Punem ulei de măsline într-o tigaie și punem la călit țelina cu sare și piper câteva minute
  11. accessibility.recipes.cookingstep
    În aceeași tigaie, adăugăm coriandru și-l lăsăm puțin la prăjit
  12. accessibility.recipes.cookingstep
    Punem morcovii în tigaie și-i lăsăm să se călească. Adăugam curcuma, sare și piper
  13. accessibility.recipes.cookingstep
    Tăiem jumătate de ceapă roșie mărunt
  14. accessibility.recipes.cookingstep
    Curățăm peștele de piele și scoatem osul din mijloc ca să rămână numai fileul
  15. accessibility.recipes.cookingstep
    Peste morcov punem câteva linguri de arpacaș, țelină, puțină ceapa și o sfeclă roșie tăiată la aceeași mărime cu țelina
  16. accessibility.recipes.cookingstep
    Stoarcem lămâia în blender, adăugăm sare și ulei de măsline, alături de piper și pulpa de la jumătate de mandarină și folosim blenderul pentru a amesteca tot
  17. accessibility.recipes.cookingstep
    Adăugăm vinegretul peste salată
  18. accessibility.recipes.cookingstep
    Punem salata pe farfurie, rupem bucăți de pește afumat, îl adăugăm pe farfurie și mai punem puțin vinegret
  19. accessibility.recipes.cookingstep
    La final, adăugam 2-3 feliuțe de pulpă de mandarină pentru ca gustul să fie dulceag, dar și sare grunjoasă pentru un plus de savoare