Fierbem arpacașul - două-trei mâini pentru că se umflă
2
accessibility.recipes.cookingstep
După ce se fierbe îl scurgem
3
accessibility.recipes.cookingstep
Curățăm morcovii și îi tăiem rondele pe lung
4
accessibility.recipes.cookingstep
Curățăm țelina și o tăiem bucăți cam la fel de mari ca morcovul
5
accessibility.recipes.cookingstep
Sfărâmăm coriandrul
6
accessibility.recipes.cookingstep
Punem puțină apă la fiert pentru morcovi și țelină
7
accessibility.recipes.cookingstep
Punem în apa fierbinte morcovii și-i dăm în clocot, apoi îi scoatem
8
accessibility.recipes.cookingstep
Punem țelina în apă și-o clocotim, apoi o scoatem
9
accessibility.recipes.cookingstep
Scurgem bine legumele
10
accessibility.recipes.cookingstep
Punem ulei de măsline într-o tigaie și punem la călit țelina cu sare și piper câteva minute
11
accessibility.recipes.cookingstep
În aceeași tigaie, adăugăm coriandru și-l lăsăm puțin la prăjit
12
accessibility.recipes.cookingstep
Punem morcovii în tigaie și-i lăsăm să se călească. Adăugam curcuma, sare și piper
13
accessibility.recipes.cookingstep
Tăiem jumătate de ceapă roșie mărunt
14
accessibility.recipes.cookingstep
Curățăm peștele de piele și scoatem osul din mijloc ca să rămână numai fileul
15
accessibility.recipes.cookingstep
Peste morcov punem câteva linguri de arpacaș, țelină, puțină ceapa și o sfeclă roșie tăiată la aceeași mărime cu țelina
16
accessibility.recipes.cookingstep
Stoarcem lămâia în blender, adăugăm sare și ulei de măsline, alături de piper și pulpa de la jumătate de mandarină și folosim blenderul pentru a amesteca tot
17
accessibility.recipes.cookingstep
Adăugăm vinegretul peste salată
18
accessibility.recipes.cookingstep
Punem salata pe farfurie, rupem bucăți de pește afumat, îl adăugăm pe farfurie și mai punem puțin vinegret
19
accessibility.recipes.cookingstep
La final, adăugam 2-3 feliuțe de pulpă de mandarină pentru ca gustul să fie dulceag, dar și sare grunjoasă pentru un plus de savoare
Ingrediente
Ingrediente pentru
Porții
Sfeclă prefiartă
2
Morcovi
1
Pește afumat - macrou
300 g
arpacaș
1
Țelină
2
mandarine
Pătrunjel
Coriandru
1
Lămâie
1
Ceapă roșie
Mod de preparare
1
accessibility.recipes.cookingstep
Fierbem arpacașul - două-trei mâini pentru că se umflă
2
accessibility.recipes.cookingstep
După ce se fierbe îl scurgem
3
accessibility.recipes.cookingstep
Curățăm morcovii și îi tăiem rondele pe lung
4
accessibility.recipes.cookingstep
Curățăm țelina și o tăiem bucăți cam la fel de mari ca morcovul
5
accessibility.recipes.cookingstep
Sfărâmăm coriandrul
6
accessibility.recipes.cookingstep
Punem puțină apă la fiert pentru morcovi și țelină
7
accessibility.recipes.cookingstep
Punem în apa fierbinte morcovii și-i dăm în clocot, apoi îi scoatem
8
accessibility.recipes.cookingstep
Punem țelina în apă și-o clocotim, apoi o scoatem
9
accessibility.recipes.cookingstep
Scurgem bine legumele
10
accessibility.recipes.cookingstep
Punem ulei de măsline într-o tigaie și punem la călit țelina cu sare și piper câteva minute
11
accessibility.recipes.cookingstep
În aceeași tigaie, adăugăm coriandru și-l lăsăm puțin la prăjit
12
accessibility.recipes.cookingstep
Punem morcovii în tigaie și-i lăsăm să se călească. Adăugam curcuma, sare și piper
13
accessibility.recipes.cookingstep
Tăiem jumătate de ceapă roșie mărunt
14
accessibility.recipes.cookingstep
Curățăm peștele de piele și scoatem osul din mijloc ca să rămână numai fileul
15
accessibility.recipes.cookingstep
Peste morcov punem câteva linguri de arpacaș, țelină, puțină ceapa și o sfeclă roșie tăiată la aceeași mărime cu țelina
16
accessibility.recipes.cookingstep
Stoarcem lămâia în blender, adăugăm sare și ulei de măsline, alături de piper și pulpa de la jumătate de mandarină și folosim blenderul pentru a amesteca tot
17
accessibility.recipes.cookingstep
Adăugăm vinegretul peste salată
18
accessibility.recipes.cookingstep
Punem salata pe farfurie, rupem bucăți de pește afumat, îl adăugăm pe farfurie și mai punem puțin vinegret
19
accessibility.recipes.cookingstep
La final, adăugam 2-3 feliuțe de pulpă de mandarină pentru ca gustul să fie dulceag, dar și sare grunjoasă pentru un plus de savoare