Pasul 1
Untul și sarea se amestecă cu făina până ce se obține o textură umedă și ușor nisipoasă. Apa calduță, nu mai caldă de 30 de grade C se amestecă cu drojdie. Apa și laptele se toarnă peste făină și se amestecă pâna la omogenizare, după care se frământă preț de 3-4 minute și se transformă într-o bilă. Se lasă la dospit într-un bol acoperit cu o cârpă uscată sau cu folie alimentară.
Pasul 2
După dospire se împarte în 3 bile mai micuțe, cât se poate de egale; fiecare bucată de aluat se întinde șnur folosind palmele într-o mișcare înainte-înapoi. Când avem 3 șnururi vom începe să împletim pâinea folosind tehnica spicului de grâu sau împletitului de coadă. Odată împletit, rulăm aluatul într-o spirală. Îl ungem cu un ou și îl lăsăm la dospit încă 40 de minute.
Pasul 3
Îl vom introduce în cuptorul preîncălzit la 180 de grade C, pentru 40 de minute.