Paste cu legume și piept de pui


Mod de preparare
15 min
Gata în
60 min
Nivel de dificultate

Categorie
  • Aperitiv
O rețetă numai bună de weekend, este foarte simplă, gustoasă și cu ingrediente la îndemână.

Ingrediente

Ingrediente pentru
 
Porții

  • 250 g
    paste fusilli
  • 650 g
    (2 bucăți) piept de pui
  • 200 g
    roșii cherry
  • 3
    căței de usturoi
  • 1 mână bună
    rucola
  • Oregano
  • Grana Padano calup
  • 2
    fire ceapă verde
  • Ulei de măsline
  • 1
    lămâie
  • Unt
  • Sare, piper

Mod de preparare

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Încingem cuptorul
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Tăiem pieptul de pui în bucăți mai mări. Cu cât bucățile de pui vor fi mai groase, cu atât vor fi mai suculente și mai gustoase.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Le punem într-un vas pentru cuptor sau într-o tavă.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Condimentăm cu sare și piper și turnăm puțin ulei de măsline.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Cu ajutorul unei furculițe stoarcem zeama de la o lămâie pe carnea de pui.
  6. accessibility.recipes.cookingstep
    Sfărâmăm 3 căței de usturoi și îi adăugăm în tavă.
  7. accessibility.recipes.cookingstep
    Presărăm oregano.
  8. accessibility.recipes.cookingstep
    Punem puțin unt.
  9. accessibility.recipes.cookingstep
    Adăugăm și câteva roșii cherry.
  10. accessibility.recipes.cookingstep
    Amestecăm toate ingredientele, să se îmbine toate aromele iar carnea de pui să fie mai fragedă.
  11. accessibility.recipes.cookingstep
    Acoperim tava cu folie de aluminiu, aburul va frăgezi și mai bine puiul iar carnea va fi și mai gustoasă.
  12. accessibility.recipes.cookingstep
    Lăsăm la cuptor 35 de minute la 180 grade.
  13. accessibility.recipes.cookingstep
    Punem rucola într-un bol și acoperim cu un șervețel umed, să nu oxideze iar culoarea să rămână intensă.
  14. accessibility.recipes.cookingstep
    Fierbem apă cu multă sare, pentru paste. Punem pastele la fiert atunci când apa fierbe și respectăm timpul de fierbere menționat pe ambalaj. Pentru salata de paste, acestea trebuie să fie bine facute.
  15. accessibility.recipes.cookingstep
    Când sunt gata pastele, scurgem apa, punem puțin ulei de măsline și amestecăm bine. Le lăsăm să se răcească. Dacă pastele sunt prea bine făcute, atunci le punem sub jet de apă rece să oprim procesul de gătire.
  16. accessibility.recipes.cookingstep
    Scoatem puiul din cuptor și îndepărtăm folia de aluminiu. În acest moment carnea ar trebui să fie atât de fragedă încât se rupe cu lingura.
  17. accessibility.recipes.cookingstep
    Scoatem calupul de brânză Grana Padano din ambalaj si pregătim toate ingredientele pentru aranjamentul pe farfurie.
  18. accessibility.recipes.cookingstep
    Punem mai întâi pastele pe farfurie și rucola pe deasupra.
  19. accessibility.recipes.cookingstep
    Așezăm peste bucățelele de pui, adăugăm câteva roșii cherry și usturoi.
  20. accessibility.recipes.cookingstep
    Cu economul radem câteva fâșii subțiri de Grana Padano.
  21. accessibility.recipes.cookingstep
    În loc de vinaigrette, punem pe deasupra puțin sos de la pui, acrișor de la zeama de lămâie, și măcinăm piper proaspăt.
  22. accessibility.recipes.cookingstep
    Puteți pregăti această preparat și dacă aveți un rest de paste rămas de la o altă rețetă.