Ouă umplute


Mod de preparare
30 min
Gata în
80 min
Nivel de dificultate

Categorie
  • Aperitiv
O modalitate gustoasă și interesantă de a folosi ouăle rămase după Paște.

Ingrediente

Ingrediente pentru
 
Porții

  • 8
    ouă
  • 1 lingură
    pateu de ficat de porc
  • Unt
  • 6 fire
    sparanghel

Pentru maioneza
  • 1
    gălbenuș
  • Zeamă de lămâie
  • 1
    cățel de usturoi
  • Muștar cu hrean
  • 200 ml
    ulei de floarea soarelui
  • Piper

Mod de preparare

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Punem ouăle la fiert în apă cu un pic de sare.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Peste gălbenuș punem zeama de la o jumătate de lămâie, sare, usturoi ras pe răzătoare, o linguriță de muștar, piper.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Amestecăm cu o lingură de lemn.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Adăugăm uleiul treptat, amestecând încontinuu, până se îngroasă.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Adăugăm sare, piper după gust.
  6. accessibility.recipes.cookingstep
    În apa clocotită cu un pic de sare punem ouăle la fiert și le lăsăm 7 minute.
  7. accessibility.recipes.cookingstep
    Frecăm o lingură de pate de ficat cu o linguriță de unt.
  8. accessibility.recipes.cookingstep
    Adăugăm peste maioneză și amestecăm.
  9. accessibility.recipes.cookingstep
    Lăsăm la frigider pentru 20 minute.
  10. accessibility.recipes.cookingstep
    Într-o oală punem apa la fiert.
  11. accessibility.recipes.cookingstep
    Tăiem partea mai dură a sparanghelului și îl punem la fiert.
  12. accessibility.recipes.cookingstep
    Verificăm codița sparanghelului și când devine aproape transparentă îl putem scoate de la fiert și lăsăm să se evapore apa de pe el.
  13. accessibility.recipes.cookingstep
    Într-o tigaie punem puțin ulei de măsline și o jumătate de linguriță de unt.
  14. accessibility.recipes.cookingstep
    Punem sparanghelul în tigaie, adăugăm sare și piper proaspăt.
  15. accessibility.recipes.cookingstep
    Între timp curățăm ouăle de coajă.
  16. accessibility.recipes.cookingstep
    Udăm lama cuțitului și tăiem ouăle în jumătăți, pe lungime.
  17. accessibility.recipes.cookingstep
    Peste jumătățile de ou adăugăm o lingură de maioneză preparată cu pate de ficat.
  18. accessibility.recipes.cookingstep
    Montăm pe farfurie 2 fire de sparanghel, două jumătăți de ou cu maioneză, adăugăm puțină sare și puțin piper roșu, pentru culoare.