Ouă în crustă crocantă


Gata în
30 min
Nivel de dificultate

Categorie
  • Aperitiv
Ouă fierte, îmbrăcate într-un înveliș crocant din carne de curcan.

Ingrediente

Ingrediente pentru
 
Porții

  • 6
    ouă
  • 300 g
    carne de curcan tocată
  • 1
    căței de usturoi mărunțiți cu presa
  • 1
    ceapă mică, tocată
  • ierburi aromatice uscate
  • sare, piper
  • 100 g
    faina
  • 150 g
    pesmet
  • ulei pentru deep-fry

Mod de preparare

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Punem apa la fiert, într-un vas. Când apa începe să fiarbă, scufundăm în ea 4 din cele 6 ouă, lăsându-le la fiert 6-7 minute pentru a obține galbenuș moale și mai mult (8-9 minute) pentru un galbenuș tare. Când timpul s-a scurs, le scoatem din vas și le mutăm într-un bol cu apă rece. Când putem să le manevrăm, curățăm ouăle de coajă.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Într-un bol separat, batem cele două ouă rămase.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Pregătim carnea în care vom înveli ouăle, amestecând-o cu ceapă tocată, usturoiul marunțit, ierburile aromatice și o asezonăm cu sare si piper.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Luăm o cantitate de carne în palmă și o aplatizăm. În mijlocul ei asezăm oul, pe care il învelim cu grijă în mixul de carne. Îi dăm o formă frumoasă și il trecem, pe rând, prin faină, ou bătut și pesmet.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Scufundăm ouăle invelite în carne într-un vas cu ulei încins, rumenindu-le timp de 7-8 minute sau până când capată culoarea dorită. Le scoatem pe hârtie absorbantă și le servim pe o farfurie, alături de mixul preferat de salată.