Spălăm bine cartofii și îi punem întregi la cuptor, cu tot cu coajă astfel încât să păstreze toată aroma, timp de 50 min. la 180 grade. Cât timp se coc cartofii, pregătim umplutura
2
accessibility.recipes.cookingstep
Tocăm salamul feliat în bucăți mai măricele, pe care le punem într-un bol și le dezlipim unele de altele
3
accessibility.recipes.cookingstep
Adăugăm brânza topită, o ceapă verde toccata mărunt și cașcaval ras pe răzătoarea mică. Condimentăm cu sare și piper, apoi amestecăm bine ingredientele
4
accessibility.recipes.cookingstep
Pregătim și un dressing de salată din 200 g de iaurt, pe care îl punem într-un bol și amestecăm, astfel iaurtul va avea o consistență cremoasă
5
accessibility.recipes.cookingstep
Tocăm foarte fin o ceapă verde, atât parta alba cât și cozile verzi, însă evităm partea de mijloc, pentru că este mai tare
6
accessibility.recipes.cookingstep
Tăiem tot foarte fin și 2 căței de usturoi, apoi amestecăm ceapa și usturoiul cu iaurtul. Condimentăm cu sare și piper, punem și puțin ulei de măsline, apoi amestecăm
7
accessibility.recipes.cookingstep
Când s-au înmuiat cartofii înseamnă că sunt gata, așa că îi scoatem din cuptor. Îi tăiem jumătăți, pe lungime, și udăm cuțitul să nu se lipească
8
accessibility.recipes.cookingstep
Cu o linguriță scobim miezul cartofilor, până obținem un fel de bărcuțe din cartof, iar miezul fierbinte îl adăugăm în compoziția de umplutură și amestecăm bine
9
accessibility.recipes.cookingstep
Umplem bărcuțele de cartof cu compoziția pe bază de salam. Punem destul de multă umplutură, astfel încât jumătățile de cartof umplute să aibă dimensiunea unui cartof întreg
10
accessibility.recipes.cookingstep
Așezăm cartofii umpluți în tavă și radem cașcaval pe deasupra. Lăsăm la cuptor aprox. 10 min. la 180 grade, până se topește cașcavalul
11
accessibility.recipes.cookingstep
Între timp pregătim salata. O spălăm bine, tăiem frunzele în sferturi și le punem într-un bol mare, să putem amesteca bine
12
accessibility.recipes.cookingstep
Adăugăm dressingul de iaurt, condimentăm cu sare și piper, punem și puțin ulei de măsline
13
accessibility.recipes.cookingstep
Când sunt gata cartofii, ne putem pregăti pentru servire. Punem salată într-un bol, așeyăm cartofii peste salată și decorăm cu cozi de ceapă verde tocate fin
Ingrediente
Ingrediente pentru
Porții
8
cartofi
200 g
salam feliat
140 g
brânză topită
100 g
cașcaval
200 g
iaurt
1
salată verde
3 căței
usturoi
2 buc
ceapă verde
sare
piper
ulei de măsline
Mod de preparare
1
accessibility.recipes.cookingstep
Spălăm bine cartofii și îi punem întregi la cuptor, cu tot cu coajă astfel încât să păstreze toată aroma, timp de 50 min. la 180 grade. Cât timp se coc cartofii, pregătim umplutura
2
accessibility.recipes.cookingstep
Tocăm salamul feliat în bucăți mai măricele, pe care le punem într-un bol și le dezlipim unele de altele
3
accessibility.recipes.cookingstep
Adăugăm brânza topită, o ceapă verde toccata mărunt și cașcaval ras pe răzătoarea mică. Condimentăm cu sare și piper, apoi amestecăm bine ingredientele
4
accessibility.recipes.cookingstep
Pregătim și un dressing de salată din 200 g de iaurt, pe care îl punem într-un bol și amestecăm, astfel iaurtul va avea o consistență cremoasă
5
accessibility.recipes.cookingstep
Tocăm foarte fin o ceapă verde, atât parta alba cât și cozile verzi, însă evităm partea de mijloc, pentru că este mai tare
6
accessibility.recipes.cookingstep
Tăiem tot foarte fin și 2 căței de usturoi, apoi amestecăm ceapa și usturoiul cu iaurtul. Condimentăm cu sare și piper, punem și puțin ulei de măsline, apoi amestecăm
7
accessibility.recipes.cookingstep
Când s-au înmuiat cartofii înseamnă că sunt gata, așa că îi scoatem din cuptor. Îi tăiem jumătăți, pe lungime, și udăm cuțitul să nu se lipească
8
accessibility.recipes.cookingstep
Cu o linguriță scobim miezul cartofilor, până obținem un fel de bărcuțe din cartof, iar miezul fierbinte îl adăugăm în compoziția de umplutură și amestecăm bine
9
accessibility.recipes.cookingstep
Umplem bărcuțele de cartof cu compoziția pe bază de salam. Punem destul de multă umplutură, astfel încât jumătățile de cartof umplute să aibă dimensiunea unui cartof întreg
10
accessibility.recipes.cookingstep
Așezăm cartofii umpluți în tavă și radem cașcaval pe deasupra. Lăsăm la cuptor aprox. 10 min. la 180 grade, până se topește cașcavalul
11
accessibility.recipes.cookingstep
Între timp pregătim salata. O spălăm bine, tăiem frunzele în sferturi și le punem într-un bol mare, să putem amesteca bine
12
accessibility.recipes.cookingstep
Adăugăm dressingul de iaurt, condimentăm cu sare și piper, punem și puțin ulei de măsline
13
accessibility.recipes.cookingstep
Când sunt gata cartofii, ne putem pregăti pentru servire. Punem salată într-un bol, așeyăm cartofii peste salată și decorăm cu cozi de ceapă verde tocate fin