Carne de porc cu trei garnituri


Gata în
60 min
Nivel de dificultate

Categorie
  • Fel principal

Ingrediente

Ingrediente pentru
 
Porții

500 g
carne de porc lucru
1
vânătă
4
ardei capia
1
varză roșie
2 foi
dafin
chimen
100 ml
vin alb
struguri albi
1 lingură
miere
oțet balsamic
oțet
ardei iute
boabe de piper

Mod de preparare

1
Tăiem carnea de porc lucru în bucățele și condimentăm cu sare și piper. Lăsăm apoi carnea să se odihnească
2
Punem o oală pe foc cu puțin ulei de măsline, în care punem chimen
3
Tocăm varza roșie, pe care o punem în oală și amestecăm
4
Turnăm și puțin vin alb, aproximativ 100 ml
5
Adăugăm boabe de piper și două foi de dafin, atunci când se mai înmoaie varza
6
Lăsăm la foc mic până mai scade vinul, apoi mai adăugăm puțină apă, sare și piper
7
Frigem carnea într-o tigaie încinsă, fără ulei, deoarece are carnea suficientă grăsime
8
Tăiem vânăta pe lung, apoi în bucăți mari
9
Turnăm ulei de floarea soarelui într-o tigaie, punem mai mult pentru că vinetele vor absorbi destul de mult ulei. Când uleiul s-a încins, adăugăm și vinetele
10
Suntem atenți la tigaia cu carne și mai punem puțină apă
11
Curățăm usturoiul, sfărâmăm trei căței de usturoi pe care îi punem la carne
12
Întoarcem vinetele pe toate părțile
13
Punem capac peste carne să se facă mai repede
14
Când s-a înmuiat varza, punem mierea și amestecăm
15
Condimentăm cu sare și piper, apoi punem puțin oțet balsamic
16
Scoatem vinetele pe prosoape de hârtie, să absoarbă surplusul de ulei
17
Coacem ardeii pe grilajul din cuptor
18
Curățăm ardeii copți
19
Luăm capacul de pe carne când a mai scăzut apa și mai lăsăm pe foc, să se rumenească
20
La final amestecăm varza cu o mână de boabe de struguri albi
21
Punem vinetele într-un bol și condimentăm cu sare și piper
22
Punem oțet peste ardeii copți, puțin ulei și puțin usturoi tocat foarte mărunt
23
Pe farfurie așezăm întâi varza cu struguri, apoi bucățelele de carne lângă, apoi punem vinetele și peste, ardeii copți
24
Peste varză tocăm puțin ardei iute