Tăiem carnea de porc lucru în bucățele și condimentăm cu sare și piper. Lăsăm apoi carnea să se odihnească
2
accessibility.recipes.cookingstep
Punem o oală pe foc cu puțin ulei de măsline, în care punem chimen
3
accessibility.recipes.cookingstep
Tocăm varza roșie, pe care o punem în oală și amestecăm
4
accessibility.recipes.cookingstep
Turnăm și puțin vin alb, aproximativ 100 ml
5
accessibility.recipes.cookingstep
Adăugăm boabe de piper și două foi de dafin, atunci când se mai înmoaie varza
6
accessibility.recipes.cookingstep
Lăsăm la foc mic până mai scade vinul, apoi mai adăugăm puțină apă, sare și piper
7
accessibility.recipes.cookingstep
Frigem carnea într-o tigaie încinsă, fără ulei, deoarece are carnea suficientă grăsime
8
accessibility.recipes.cookingstep
Tăiem vânăta pe lung, apoi în bucăți mari
9
accessibility.recipes.cookingstep
Turnăm ulei de floarea soarelui într-o tigaie, punem mai mult pentru că vinetele vor absorbi destul de mult ulei. Când uleiul s-a încins, adăugăm și vinetele
10
accessibility.recipes.cookingstep
Suntem atenți la tigaia cu carne și mai punem puțină apă
11
accessibility.recipes.cookingstep
Curățăm usturoiul, sfărâmăm trei căței de usturoi pe care îi punem la carne
12
accessibility.recipes.cookingstep
Întoarcem vinetele pe toate părțile
13
accessibility.recipes.cookingstep
Punem capac peste carne să se facă mai repede
14
accessibility.recipes.cookingstep
Când s-a înmuiat varza, punem mierea și amestecăm
15
accessibility.recipes.cookingstep
Condimentăm cu sare și piper, apoi punem puțin oțet balsamic
16
accessibility.recipes.cookingstep
Scoatem vinetele pe prosoape de hârtie, să absoarbă surplusul de ulei
17
accessibility.recipes.cookingstep
Coacem ardeii pe grilajul din cuptor
18
accessibility.recipes.cookingstep
Curățăm ardeii copți
19
accessibility.recipes.cookingstep
Luăm capacul de pe carne când a mai scăzut apa și mai lăsăm pe foc, să se rumenească
20
accessibility.recipes.cookingstep
La final amestecăm varza cu o mână de boabe de struguri albi
21
accessibility.recipes.cookingstep
Punem vinetele într-un bol și condimentăm cu sare și piper
22
accessibility.recipes.cookingstep
Punem oțet peste ardeii copți, puțin ulei și puțin usturoi tocat foarte mărunt
23
accessibility.recipes.cookingstep
Pe farfurie așezăm întâi varza cu struguri, apoi bucățelele de carne lângă, apoi punem vinetele și peste, ardeii copți
24
accessibility.recipes.cookingstep
Peste varză tocăm puțin ardei iute
Ingrediente
Ingrediente pentru
Porții
500 g
carne de porc lucru
1
vânătă
4
ardei capia
1
varză roșie
2 foi
dafin
chimen
100 ml
vin alb
struguri albi
1 lingură
miere
oțet balsamic
oțet
ardei iute
boabe de piper
Mod de preparare
1
accessibility.recipes.cookingstep
Tăiem carnea de porc lucru în bucățele și condimentăm cu sare și piper. Lăsăm apoi carnea să se odihnească
2
accessibility.recipes.cookingstep
Punem o oală pe foc cu puțin ulei de măsline, în care punem chimen
3
accessibility.recipes.cookingstep
Tocăm varza roșie, pe care o punem în oală și amestecăm
4
accessibility.recipes.cookingstep
Turnăm și puțin vin alb, aproximativ 100 ml
5
accessibility.recipes.cookingstep
Adăugăm boabe de piper și două foi de dafin, atunci când se mai înmoaie varza
6
accessibility.recipes.cookingstep
Lăsăm la foc mic până mai scade vinul, apoi mai adăugăm puțină apă, sare și piper
7
accessibility.recipes.cookingstep
Frigem carnea într-o tigaie încinsă, fără ulei, deoarece are carnea suficientă grăsime
8
accessibility.recipes.cookingstep
Tăiem vânăta pe lung, apoi în bucăți mari
9
accessibility.recipes.cookingstep
Turnăm ulei de floarea soarelui într-o tigaie, punem mai mult pentru că vinetele vor absorbi destul de mult ulei. Când uleiul s-a încins, adăugăm și vinetele
10
accessibility.recipes.cookingstep
Suntem atenți la tigaia cu carne și mai punem puțină apă
11
accessibility.recipes.cookingstep
Curățăm usturoiul, sfărâmăm trei căței de usturoi pe care îi punem la carne
12
accessibility.recipes.cookingstep
Întoarcem vinetele pe toate părțile
13
accessibility.recipes.cookingstep
Punem capac peste carne să se facă mai repede
14
accessibility.recipes.cookingstep
Când s-a înmuiat varza, punem mierea și amestecăm
15
accessibility.recipes.cookingstep
Condimentăm cu sare și piper, apoi punem puțin oțet balsamic
16
accessibility.recipes.cookingstep
Scoatem vinetele pe prosoape de hârtie, să absoarbă surplusul de ulei
17
accessibility.recipes.cookingstep
Coacem ardeii pe grilajul din cuptor
18
accessibility.recipes.cookingstep
Curățăm ardeii copți
19
accessibility.recipes.cookingstep
Luăm capacul de pe carne când a mai scăzut apa și mai lăsăm pe foc, să se rumenească
20
accessibility.recipes.cookingstep
La final amestecăm varza cu o mână de boabe de struguri albi
21
accessibility.recipes.cookingstep
Punem vinetele într-un bol și condimentăm cu sare și piper
22
accessibility.recipes.cookingstep
Punem oțet peste ardeii copți, puțin ulei și puțin usturoi tocat foarte mărunt
23
accessibility.recipes.cookingstep
Pe farfurie așezăm întâi varza cu struguri, apoi bucățelele de carne lângă, apoi punem vinetele și peste, ardeii copți