Carne la lojniță


Gata în
60 min
Nivel de dificultate

Categorie
  • Fel principal

Ingrediente

Ingrediente pentru
 
Porții

  • 2 kg
    Cotlet de porc de la Hanul Boieresc
  • 4 kg
    untura de porc
  • 1 kg
    ceapă
  • făină
  • 400 g
    slăninuță afumată
  • 2 kg
    roșii
  • 100 g
    usturoi
  • pâine cu maia
  • 500 g
    brânză de oaie
  • 100 ml
    oțet
  • 1 legătură
    ceapă verde

Mod de preparare

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Săpăm o groapă în care punem jar încins și iarbă. Deasupra va veni un grătar din lemn, pe care așezăm cotletul de porc de la Hanul Boieresc.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Alături, în restul de jar, topim untură. 
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Între timp, tăiem ceapă roșie și slăninuța și șoriciul ei, după care le lăsăm la prăjit pe foc. Când s-au rumenit, le scoatem și punem în locul lor carnea cu usturoi zdrobit.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Separat, amestecăm într-un bol roșii fără pulpă tocate, telemea de Ibănești, șorici, iar la final cotletul de porc.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Pulpa de roșii cu oțet, ulei și sare va veni peste salata din bol, alături de ceapă verde. Servim cu ceapa și slăninuța rumenite, plus cuburi de pâine trase în ceaun în untura topită.