Săpăm o groapă în care punem jar încins și iarbă. Deasupra va veni un grătar din lemn, pe care așezăm cotletul de porc de la Hanul Boieresc.
2
accessibility.recipes.cookingstep
Alături, în restul de jar, topim untură.
3
accessibility.recipes.cookingstep
Între timp, tăiem ceapă roșie și slăninuța și șoriciul ei, după care le lăsăm la prăjit pe foc. Când s-au rumenit, le scoatem și punem în locul lor carnea cu usturoi zdrobit.
4
accessibility.recipes.cookingstep
Separat, amestecăm într-un bol roșii fără pulpă tocate, telemea de Ibănești, șorici, iar la final cotletul de porc.
5
accessibility.recipes.cookingstep
Pulpa de roșii cu oțet, ulei și sare va veni peste salata din bol, alături de ceapă verde. Servim cu ceapa și slăninuța rumenite, plus cuburi de pâine trase în ceaun în untura topită.
Ingrediente
Ingrediente pentru
Porții
2 kg
Cotlet de porc de la Hanul Boieresc
4 kg
untura de porc
1 kg
ceapă
făină
400 g
slăninuță afumată
2 kg
roșii
100 g
usturoi
pâine cu maia
500 g
brânză de oaie
100 ml
oțet
1 legătură
ceapă verde
Mod de preparare
1
accessibility.recipes.cookingstep
Săpăm o groapă în care punem jar încins și iarbă. Deasupra va veni un grătar din lemn, pe care așezăm cotletul de porc de la Hanul Boieresc.
2
accessibility.recipes.cookingstep
Alături, în restul de jar, topim untură.
3
accessibility.recipes.cookingstep
Între timp, tăiem ceapă roșie și slăninuța și șoriciul ei, după care le lăsăm la prăjit pe foc. Când s-au rumenit, le scoatem și punem în locul lor carnea cu usturoi zdrobit.
4
accessibility.recipes.cookingstep
Separat, amestecăm într-un bol roșii fără pulpă tocate, telemea de Ibănești, șorici, iar la final cotletul de porc.
5
accessibility.recipes.cookingstep
Pulpa de roșii cu oțet, ulei și sare va veni peste salata din bol, alături de ceapă verde. Servim cu ceapa și slăninuța rumenite, plus cuburi de pâine trase în ceaun în untura topită.