Ardei umpluți (cu răbdare)


Gata în
90 min
Nivel de dificultate

Categorie
  • Fel principal
Un deliciu de toamnă pentru care ne trebuie doar puțină răbdare și cele mai bune ingrediente de la PENNY.

Ingrediente

Ingrediente pentru
 
Porții

7
Ardei grași, în mai multe culori
1 kg
Carne de porc tocată
2
Ceapă
2
Ouă
3 căței
Usturoi
4
Roșii
1 legătură
Pătrunjel
200 g
Orez
3 fire
Leuștean
200 g
Smântână
Sare
Piper

Mod de preparare

1
Tocăm ceapa mărunt și o punem la călit, după ce încingem bine uleiul în tigaie.
2
După ce se înmoaie ceapa, adăugăm orezul uscat în tigaie și amestecăm bine timp de 2 minute.
3
Într-un castron încăpător punem carnea tocată și adăugăm ceapa și orezul călit deasupra.
4
Tocăm leaușteanul și îl adăugăm peste restul ingredientelor din bol, alături de ouă, sare și piper după gust.
5
Spălăm ardeii și îndepărtăm cu grijă cotorul cu semințe.
6
Adăugăm umplutura în ardei și îi așezăm într-o oală mare.
7
Între timp pregătim roșiile pentru sos. Le crestăm și le cufundăm 10 secunde într-o oală în care am fiert apă.
8
Decojim roșiile și le tocăm mărunt sau le băgăm direct la blender alături de usturoi și condimente.
9
Turnăm sosul de roșii peste ardeii din oală și completăm cu apă (în jur de 2 căni). Adăugăm sare și piper, punem capacul apoi lăsăm să fiarbă la foc mediu timp de 50 de minute.
10
La final servim cu smântână.