Turte Gătite pe Plită și Piept De Pui La Jar


Gata în
120 min
Nivel de dificultate

Categorie
  • Fel principal

Ingrediente

Ingrediente pentru
 
Porții

2 kg
Piept de pui Hanul Boieresc
2 kg
Făina Hanul Boieresc
50 g
Drojdie
1 kg
Sare grunjoasă
100 g
Amidon
100 g
Vin alb
300 g
Ceapă roșie
2 leg.
Ceapă verde
500 g
Iaurt Hanul Boieresc
50 g
Sumac
1 leg.
Mentă
1 leg.
Leuștean
1 leg.
Mărar
1 leg.
Pătrunjel
1 buc.
Castravete
1 kg
Roșii
1 căpățână
Usturoi
1 l
Ulei de floarea soarelui

Mod de preparare

1
Amestecăm 500 g de făină, 250 ml de apă, 20 g de drojdie și un praf de sare, apoi frământăm timp de 5-10 minute.
2
Lăsăm aluatul să se odihnească la temperatura camerei sau, dacă e cald, îl punem în frigider.
3
După 20 de minute, porționăm aluatul, îl aplatizăm și îl întindem cu sucitorul.
4
Ungem discul cu ulei și punem turtele pe margini, gătindu-le la foc mediu.
5
Coacem turtele 15-20 de minute, întorcându-le la fiecare 3-4 minute.
6
Pregătim salata amestecând ceapă roșie, castraveți, morcovi, pătrunjel, leuștean și mărar cu dressing de ulei de măsline, lămâie, sare, piper și oțet.
7
Preparăm sosul din iaurt, castravete, usturoi, mentă, sare, piper și ulei de măsline, apoi îl lăsăm la rece.
8
Marinăm pieptul de pui dezosat în iaurt, sare, piper, boia, sumac, amidon și vin alb,timp de 30 de minute.
9
Gătim pieptul de pui pe disc cu ulei, câte 3-4 minute pe fiecare parte, până se rumenește.
10
Asamblăm sandvișul: tăiem turta în jumătate, ungem cu sos de iaurt, adăugăm o felie de roșie, carnea și salata, apoi punem capacul. Poftă bună!