Tocăniță de vară cu carne de porc


Gata în
50 min
Nivel de dificultate

Categorie
  • Fel principal

Ingrediente

Ingrediente pentru
 
Porții

600 g
Spată de porc Hanul Boieresc
5 buc.
Ardei kapia
5 buc.
Ardei verde
1 buc.
Ardei iute
2 kg
Ceapă galbenă
1 căpățână
Usturoi
3 leg.
Leuștean
3 leg.
Mărar
3 leg.
Pătrunjel
Boia dulce și picantă
1 kg
Morcov
1 kg
Făină Hanul Boieresc
1 l
Vin alb Hanul Boieresc
1 buc.
Roșii conservă Hanul Boieresc
1 l
Suc de roșii Hanul Boieresc

Mod de preparare

1
Tăiem 500 – 600 g de spată de porc Hanul Boieresc în felii, apoi în cubulețe.
2
Ungem bine carnea cu ulei, asezonăm cu sare, piper, boia dulce și puțină boia picantă.
3
Într-o oală de fontă, picurăm 2-3 linguri de ulei și începem să tăiem 5 cepe mari, 5 ardei galbeni, 5 ardei kapia și câteva rondele de ardei iute.
4
Când uleiul este încins, adăugăm ceapa și o gătim până devine translucidă, dar nu complet gătită.
5
Adăugăm peste ceapă cele trei tipuri de ardei, 1 litru de suc de roșii și o conservă de 400 g de roșii cuburi Hanul Boieresc.
6
Separat, rumenim bine carnea într-o tigaie cu puțin ulei.
7
Adăugăm carnea rumenită în oala cu tocăniță și amestecăm bine.
8
Gătim tocănița timp de 30-40 de minute, amestecând la fiecare 10 minute.
9
Dacă lichidul scade prea mult, mai adăugăm 200-300 ml de apă, având grijă să nu exagerăm.
10
La final, asezonăm cu ierburi verzi tocate (pătrunjel, mărar, leuștean) și servim cu poftă!