Tartă cu rubarbă


Gata în
50 min
Nivel de dificultate

Categorie
  • Desert
Ingrediente pentru
 
Porții

  • 300 g
    făină
  • 200 g
    zahăr pudră vainilinat
  • 400 g
    zahăr tos
  • 400 g
    unt
  • 3
    ouă
  • 2 legături
    rubarbă
  • 1
    lămâie
  • 100 g
    făină de migdale
  • dulceață UAUU! de mere, pere și lavandă
  • sare

Ingrediente

Ingrediente pentru
 
Porții

  • 300 g
    făină
  • 200 g
    zahăr pudră vainilinat
  • 400 g
    zahăr tos
  • 400 g
    unt
  • 3
    ouă
  • 2 legături
    rubarbă
  • 1
    lămâie
  • 100 g
    făină de migdale
  • dulceață UAUU! de mere, pere și lavandă
  • sare

Mod de preparare

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Amestecăm făina cu zahărul pudră și cu 200 g unt
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Adăugăm puțină sare și amestecăm
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Adăugăm un gălbenuș și puțină apă rece
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Amestecăm până se omogenizează
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Lăsăm blatul o oră la frigider
  6. accessibility.recipes.cookingstep
    Tăiem rubarba în bucăți mai mari
  7. accessibility.recipes.cookingstep
    Punem 200 g de zahăr tos într-o tigaie, pe foc
  8. accessibility.recipes.cookingstep
    Adăugăm bucățile de rubarbă
  9. accessibility.recipes.cookingstep
    Adăugăm 200 ml apă
  10. accessibility.recipes.cookingstep
    Adăugăm puțină zeamă de lămâie
  11. accessibility.recipes.cookingstep
    Lăsăm să fiarbă la foc mai mic
  12. accessibility.recipes.cookingstep
    Amestecăm 200 g unt cu 200 g de zahăr folosind mixerul
  13. accessibility.recipes.cookingstep
    Adăugăm 2 ouă și amestecăm în continuare
  14. accessibility.recipes.cookingstep
    Adăugăm făină de migdale
  15. accessibility.recipes.cookingstep
    Adăugăm puțină făină albă
  16. accessibility.recipes.cookingstep
    Întindem blatul scos de la frigider pe o suprafață presărată cu făină
  17. accessibility.recipes.cookingstep
    Rulăm blatul întins și îl punem în forma de copt
  18. accessibility.recipes.cookingstep
    Modelăm blatul pe forma de copt și tăiem marginile
  19. accessibility.recipes.cookingstep
    Cu o furculită înțepăm blatul
  20. accessibility.recipes.cookingstep
    Deasupra blatului punem foaie de copt și adăugăm fasole
  21. accessibility.recipes.cookingstep
    Punem blatul în cuptorul preîncins la 180 grade, timp de 25 min
  22. accessibility.recipes.cookingstep
    Adăugăm dulceață peste blatul răcit
  23. accessibility.recipes.cookingstep
    Deasupra adăugăm amestecul de făină de migdale
  24. accessibility.recipes.cookingstep
    Punem la cuptor pentru 25 de minute
  25. accessibility.recipes.cookingstep
    Scoatem de la cuptor și lăsăm să se răcească puțin
  26. accessibility.recipes.cookingstep
    Adăugăm deasupra rubarba