Tartă cu rubarbă


Gata în
50 min
Nivel de dificultate

Categorie
  • Desert

Ingrediente

Ingrediente pentru
 
Porții

300 g
făină
200 g
zahăr pudră vainilinat
400 g
zahăr tos
400 g
unt
3
ouă
2 legături
rubarbă
1
lămâie
100 g
făină de migdale
dulceață UAUU! de mere, pere și lavandă
sare

Mod de preparare

1
Amestecăm făina cu zahărul pudră și cu 200 g unt
2
Adăugăm puțină sare și amestecăm
3
Adăugăm un gălbenuș și puțină apă rece
4
Amestecăm până se omogenizează
5
Lăsăm blatul o oră la frigider
6
Tăiem rubarba în bucăți mai mari
7
Punem 200 g de zahăr tos într-o tigaie, pe foc
8
Adăugăm bucățile de rubarbă
9
Adăugăm 200 ml apă
10
Adăugăm puțină zeamă de lămâie
11
Lăsăm să fiarbă la foc mai mic
12
Amestecăm 200 g unt cu 200 g de zahăr folosind mixerul
13
Adăugăm 2 ouă și amestecăm în continuare
14
Adăugăm făină de migdale
15
Adăugăm puțină făină albă
16
Întindem blatul scos de la frigider pe o suprafață presărată cu făină
17
Rulăm blatul întins și îl punem în forma de copt
18
Modelăm blatul pe forma de copt și tăiem marginile
19
Cu o furculită înțepăm blatul
20
Deasupra blatului punem foaie de copt și adăugăm fasole
21
Punem blatul în cuptorul preîncins la 180 grade, timp de 25 min
22
Adăugăm dulceață peste blatul răcit
23
Deasupra adăugăm amestecul de făină de migdale
24
Punem la cuptor pentru 25 de minute
25
Scoatem de la cuptor și lăsăm să se răcească puțin
26
Adăugăm deasupra rubarba