Cheesecake


Gata în
60 min
Nivel de dificultate

Categorie
  • Desert
Ingrediente pentru
 
Porții

  • 1 buc.
    Cozonac Hanul Boieresc
  • 5 buc.
    Ouă
  • 500 ml
    Lapte Hanul Boieresc
  • 500 ml
    Smântână de gătit Hanul Boieresc
  • 500 g
    Brânză de vaci
  • 500 g
    Crema de brânză
  • 1 lingură
    Făină
  • 400 g
    Zahăr

Ingrediente

Ingrediente pentru
 
Porții

  • 1 buc.
    Cozonac Hanul Boieresc
  • 5 buc.
    Ouă
  • 500 ml
    Lapte Hanul Boieresc
  • 500 ml
    Smântână de gătit Hanul Boieresc
  • 500 g
    Brânză de vaci
  • 500 g
    Crema de brânză
  • 1 lingură
    Făină
  • 400 g
    Zahăr

Mod de preparare

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Se preincalzeste cuptorul la 170 de grade C.
  2. accessibility.recipes.cookingstep

    Se amesteca laptele impreuna cu smantana si se incalzesc usor pe foc, max 40 grade C.


  3. accessibility.recipes.cookingstep

    Se taie 5 felii de cozonac si se lasa la insiropat in amestecul de mai sus. Cand cozonacul s-a imbibat in lichid se ia si se stoarce intre palme deasupra unui bol pentru a indeparta excesul de lichid. Se repeta acelasi proces pentru fiecare felie. Feliile stoarse se pun intr-un blender cu borcan impreuna cu un ou si lingura de faina urmand sa se amestece pana se obtine o textura omogena de tip piure.


  4. accessibility.recipes.cookingstep

    Se unge cu unt o tava de tort cu fund detasabil si se tapeteaza aluatul de cozonac rezultat. Se introduce la cuptor la 170 grade pentru 12 minute.


  5. accessibility.recipes.cookingstep

    Oualele se bat cu zaharul pana se spumeaza si se amesteca cu cele 2 tipuri de branza.


  6. accessibility.recipes.cookingstep

    Lichidul rezultat de la insiroparea cozonacului se va strecura si se va amesteca cu intreg amestecul de branza.


  7. accessibility.recipes.cookingstep

    In tava proaspat scoasa din cuptor se vor rupe bucatele mici de cozonac peste care se va turna amestecul de branza. Se introduce la cuptor pentru 30 de minute la aceeasi temperatura.

    Poftă bună!