
Cheesecake
Categorie
- Desert
- 1 buc.Cozonac Hanul Boieresc
- 5 buc.Ouă
- 500 mlLapte Hanul Boieresc
- 500 mlSmântână de gătit Hanul Boieresc
- 500 gBrânză de vaci
- 500 gCrema de brânză
- 1 lingurăFăină
- 400 gZahăr
Ingrediente
- 1 buc.Cozonac Hanul Boieresc
- 5 buc.Ouă
- 500 mlLapte Hanul Boieresc
- 500 mlSmântână de gătit Hanul Boieresc
- 500 gBrânză de vaci
- 500 gCrema de brânză
- 1 lingurăFăină
- 400 gZahăr
Mod de preparare
- accessibility.recipes.cookingstepSe preincalzeste cuptorul la 170 de grade C.
- accessibility.recipes.cookingstep
Se amesteca laptele impreuna cu smantana si se incalzesc usor pe foc, max 40 grade C.
- accessibility.recipes.cookingstep
Se taie 5 felii de cozonac si se lasa la insiropat in amestecul de mai sus. Cand cozonacul s-a imbibat in lichid se ia si se stoarce intre palme deasupra unui bol pentru a indeparta excesul de lichid. Se repeta acelasi proces pentru fiecare felie. Feliile stoarse se pun intr-un blender cu borcan impreuna cu un ou si lingura de faina urmand sa se amestece pana se obtine o textura omogena de tip piure.
- accessibility.recipes.cookingstep
Se unge cu unt o tava de tort cu fund detasabil si se tapeteaza aluatul de cozonac rezultat. Se introduce la cuptor la 170 grade pentru 12 minute.
- accessibility.recipes.cookingstep
Oualele se bat cu zaharul pana se spumeaza si se amesteca cu cele 2 tipuri de branza.
- accessibility.recipes.cookingstep
Lichidul rezultat de la insiroparea cozonacului se va strecura si se va amesteca cu intreg amestecul de branza.
- accessibility.recipes.cookingstep
In tava proaspat scoasa din cuptor se vor rupe bucatele mici de cozonac peste care se va turna amestecul de branza. Se introduce la cuptor pentru 30 de minute la aceeasi temperatura.
Poftă bună!