
Compot de pere pentru iarnă
Gata în
60 minNivel de dificultate
Categorie
- Desert
Ingrediente pentru
Porții
- 1 kgpere
- biscuiți Petit Beurre
- unt
- zahăr
- alune de pădure
- baton de scorțișoară
- anason
- vanilie
- horincă
Ingrediente
Ingrediente pentru
Porții
- 1 kgpere
- biscuiți Petit Beurre
- unt
- zahăr
- alune de pădure
- baton de scorțișoară
- anason
- vanilie
- horincă
Mod de preparare
- accessibility.recipes.cookingstepSfărâmăm alunele în blender
- accessibility.recipes.cookingstepAdăugăm biscuiți peste alune și îi sfărâmăm
- accessibility.recipes.cookingstepÎntr-un bol amestecăm alunele, biscuții cu untul
- accessibility.recipes.cookingstepÎntindem amestecul într-o tavă cu foaie de copt
- accessibility.recipes.cookingstepIntroducem la cuptor timp de 10 minute, apoi lăsăm să sa răcească
- accessibility.recipes.cookingstepPunem zahărul la topit într-o cratiță
- accessibility.recipes.cookingstepStingem cu apă
- accessibility.recipes.cookingstepAdăugăm vanilie, un baton de scorțișoară, 2 steluțe de anason
- accessibility.recipes.cookingstepLăsăm să dea în clocot
- accessibility.recipes.cookingstepPunem capacul, luăm de pe foc și lăsăm la infuzat
- accessibility.recipes.cookingstepCurățăm perele de coajă și de cotor
- accessibility.recipes.cookingstepTăiem perele în bucăți mai mari
- accessibility.recipes.cookingstepLe punem în apă ca să nu se oxideze
- accessibility.recipes.cookingstepAdăugăm perele în sirop
- accessibility.recipes.cookingstepPunem capacul și lăsăm la infuzat o oră
- accessibility.recipes.cookingstepÎntr-o tigaie topim unt
- accessibility.recipes.cookingstepScoatem perele din compot și le tragem în unt
- accessibility.recipes.cookingstepTurnăm horincă și flambăm
- accessibility.recipes.cookingstepAdăugăm sirop și lăsăm la foc mare
- accessibility.recipes.cookingstepPe o farfurie punem câteva bucăți de pere
- accessibility.recipes.cookingstepTurnăm sirop din tigaie
- accessibility.recipes.cookingstepPresărăm biscuiții amestecați cu alune