
Colțunași dulci
Gata în
45 minNivel de dificultate
Categorie
- Desert
Desertul perfect pentru mici și mari de Moș Nicolae - colțunașii dulci.
Ingrediente pentru
Porții
- 1 pachetcurmale
- 250 gfăină
- 200 gunt 82% grăsime
- 1 prafsare
- 2 lingurizahăr
- 1păstaie de vanilie
- Scorțișoară
- 2mere
- 1gălbenuș de ou
- Câteva nuci
- Cafea Selection
- Puțină apă
- 1 prafsare
Ingrediente
Ingrediente pentru
Porții
- 1 pachetcurmale
- 250 gfăină
- 200 gunt 82% grăsime
- 1 prafsare
- 2 lingurizahăr
- 1păstaie de vanilie
- Scorțișoară
- 2mere
- 1gălbenuș de ou
- Câteva nuci
- Cafea Selection
- Puțină apă
- 1 prafsare
Mod de preparare
- accessibility.recipes.cookingstepFacem foietajul: punem făina în robotul de bucătărie cu untul rece și praful de sare
- accessibility.recipes.cookingstepDupă ce se omogenizează, adăugam și puțină apă și amestecăm pana se omogenizează
- accessibility.recipes.cookingstepIngredientele se pot amesteca și cu telul clasic
- accessibility.recipes.cookingstepCand compoziția e omogenizată complet adaugăm și puțin zahăr (1 lingură bună) și amestecăm din nou până se topește zahărul.
- accessibility.recipes.cookingstepPunem făina într-un bol și scoatem coca în el
- accessibility.recipes.cookingstepAmestecăm coca cu făina până se leagă complet
- accessibility.recipes.cookingstepO lăsăm să se odihnească la frigider, acoperită cu o folie de plastic
- accessibility.recipes.cookingstepCurățăm curmalele de sâmburi (1 pachet)
- accessibility.recipes.cookingstepTocăm curmalele mărunt până se transforma într-o pastă
- accessibility.recipes.cookingstepCurățăm merele de coajă
- accessibility.recipes.cookingstepTocăm merele în bucățele foarte mici
- accessibility.recipes.cookingstepAdăugăm merele tocate peste curmale
- accessibility.recipes.cookingstepAdăugăm un praf de scorțișoară, păstaia de vanilie curățată și un pic de zahăr
- accessibility.recipes.cookingstepAmestecăm foarte bine
- accessibility.recipes.cookingstepTocăm 5-6 miezuri de nucă și adăugam peste umplutura cu curmale și mere
- accessibility.recipes.cookingstepPresărăm făină pe masă, întindem coca foarte bine
- accessibility.recipes.cookingstepÎntindem coca și tăiem forme rotunde, cu un pahar sau castron mic
- accessibility.recipes.cookingstepAdăugam umplutura în fiecare colțunaș, legăm cu furculița pe margine
- accessibility.recipes.cookingstepPunem hârtie de copt în tavă și punem colțunașii
- accessibility.recipes.cookingstepBatem 2 gălbenușuri de ouă cu o pensula, adăugam un strop de apă și ungem colțunașii
- accessibility.recipes.cookingstepPresărăm zahărul peste colțunași și băgăm la cuptorul preîncălzit pentru 20 - 25 de min.