Cheesecake cu struguri
Categorie
Ingrediente
Mod de preparare
Amestecăm cu o lingură de unt.
Adăugăm o lingură de zahăr și puțină vanilie.
Umezim o hârtie de copt și tapetăm forma de copt.
Presăm/nivelăm amestecul cu fundul unui pahar.
Separăm albușurile de gălbenușuri.
Amestecăm crema de brânză cu 7-8 linguri de zahăr și omogenizăm bine.
Presărăm coajă de lamâie.
Adăugăm și zeama de la o jumătate de lamâie.
Incorporăm gălbenușurile.
Omogenizăm bine până se topește zahărul.
Adăugăm albușurile spumă și le incorporăm amestecând încet, de jos în sus.
Peste blat întindem dulceață sau gem de gutui.
Punem la cuptor timp de o oră, la 150 de grade.
Tăiem boabele de struguri în jumătăți și scoatem sâmburii.
Pe o tavă întindem hărtie de copt.
Punem strugurii pe tavă.
Picurăm miere pe deasupra și puțin unt.