Cornulețe cu untură și dulceață


Mod de preparare
30 min
Gata în
50 min
Nivel de dificultate

Categorie
  • Desert

Ingrediente

Ingrediente pentru
 
Porții

500 g
făină
untură
zahăr pudră
sare
drojdie
coajă de lămâie
dulceață UAUU! de mere, pere cu lavandă
Smântână Hanul Boieresc
2
ouă

Mod de preparare

1
Punem făina într-un bol și adăugăm un vârf de cuțit de sare
2
Adăugăm 1-2 linguri de zahăr pudră
3

Amestecăm drojdia cu smântâna și lăsăm amestecul să se „odihnească” câteva minute


4
Încorporăm untura cu făina
5
Adăugăm 2-3 linguri din smântâna amestecată cu drojdie
6
Ca să se lege foarte bine, mai adăugăm puțină untură
7
Lăsăm aluatul la frigider 10 - 15 minute
8
Între timp, încălzim cuptorul
9
Întindem aluatul pe o bucată de hârtie de copt
10
Tăiem pătrățele de aluat
11
Adăugăm dulceața UAUU! de mere, pere cu lavandă
12
Spargem ouăle și le batem bine
13
Lipim colțurile cu amestecul de ouă
14

Ungem fiecare cornuleț cu ou


15

Punem cornulețele la cuptor, la 180 de grade, în jur de 20 de minute


16
Ornăm cu zahăr pudră