Ingrediente pentru remove add Porții1 llapte200 gorez cu bob rotund200 gunt250 gzahăr2 ouă200 mlsmântână lichidă100 galune de pădure crude1 pliczahăr vanilinat înghețată de vaniliePregătește
1accessibility.recipes.cookingstepSpălăm orezul în 2-3 ape. Alegem un orez cu bob rotund ca să fie mai cremos2accessibility.recipes.cookingstepFiebem la foc mic orezul cu laptele și cu 100 g de zahăr3accessibility.recipes.cookingstepAmestecăm ca să nu se prindă de fundul oalei4accessibility.recipes.cookingstepPeste orezul care fierbe adăugăm un pliculeț de zahăr vanilat5accessibility.recipes.cookingstepÎntr-o tigaie punem alunele la prăjit și adăugăm 1-2 linguri zahăr și amestecăm până se caramelizează6accessibility.recipes.cookingstepScoatem alunele cu zahărul ars pe hârtie de pergament si lăsăm să se răcească. Zaharul se va întări7accessibility.recipes.cookingstepÎntr-o crăticioară adăugăm 150g de zahăr ca să pregătim caramelul8accessibility.recipes.cookingstepPeste zahărul topit adăugăm smântână lichidă și lăsăm să fiarbă, apoi adăugăm și untul9accessibility.recipes.cookingstepLuăm crăticioara cu caramel de pe foc, amestecăm cu blenderul de mână și lăsăm apoi să se odihnească10accessibility.recipes.cookingstepSfărămăm alunele caramelizate cu făcălețul, apoi le punem în blender până și le facem pudră11accessibility.recipes.cookingstepPeste orez adăugăm un ou și amestecăm foarte bine12accessibility.recipes.cookingstepTurnăm orezul în forme de brioșe13accessibility.recipes.cookingstepPunem orezul la cuptor și lăsăm 15 minute până prinde o crustă subțire14accessibility.recipes.cookingstepPregătim farfurile de montat, scoatem orezul din forme pe farfurie, presărăm deasupra praf de alune15accessibility.recipes.cookingstepAdăugăm o lingură de înghețată lângă orez, adăugăm deasupra caramel și decorăm cu o frunză de mentă
play_circle_outline access_time95 min restaurant_menu restaurant_menu restaurant_menu Chec cu bananeChef: MargotCategorieDesert
play_circle_outline access_time50 min restaurant_menu restaurant_menu restaurant_menu Chec cu iaurt și bezeaChef: NicolaiCategorieDesert
play_circle_outline access_time60 min restaurant_menu restaurant_menu restaurant_menu CheesecakeCategorieDesert
play_circle_outline access_time90 min restaurant_menu restaurant_menu restaurant_menu Cheesecake cu struguriChef: NicolaiCategorieDesert
play_circle_outline access_time60 min restaurant_menu restaurant_menu restaurant_menu Clătite americaneChef: NicolaCategorieDesert
play_circle_outline access_time30 min restaurant_menu restaurant_menu restaurant_menu Clătite pufoase cu un strop de cognac și dedicareCategorieDesert
play_circle_outline access_time45 min restaurant_menu restaurant_menu restaurant_menu Colțunași dulciChef: NicolaiCategorieDesert
play_circle_outline access_time60 min restaurant_menu restaurant_menu restaurant_menu Compot de pere pentru iarnăChef: NicolaiCategorieDesert
play_circle_outline access_time50 min restaurant_menu restaurant_menu restaurant_menu Cornulețe cu untură și dulceațăChef: NicolaiCategorieDesert
play_circle_outline access_time360 min restaurant_menu restaurant_menu restaurant_menu Cozonac pufosChef: NicolaiCategorieDesert