Somon asiatic


Gata în
65 min
Nivel de dificultate

Categorie
  • Fel principal
O îmbinare surprinzătoare de arome.
Ingrediente pentru
 
Porții

  • 5 medalioane
    somon
  • 200 g
    orez
  • 50 g
    parmezan ras
  • 100 g
    pesmet
  • 1 legătură
    pătrunjel
  • 1 legătură
    mărar
  • Ulei de măsline
  • Ulei de floarea soarelui
  • Oțet
  • 2
    ouă
  • 1
    morcov
  • 1
    ceapă medie

Ingrediente

Ingrediente pentru
 
Porții

  • 5 medalioane
    somon
  • 200 g
    orez
  • 50 g
    parmezan ras
  • 100 g
    pesmet
  • 1 legătură
    pătrunjel
  • 1 legătură
    mărar
  • Ulei de măsline
  • Ulei de floarea soarelui
  • Oțet
  • 2
    ouă
  • 1
    morcov
  • 1
    ceapă medie

Mod de preparare

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Spălăm orezul în mai multe ape și apoi îl punem la fiert.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Rupem vârfurile de la pătrunjel și de la mărar și le punem într-un mojar.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Adăugăm jumătate de cățel de usturoi ras pentru aromă.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Adăugăm puțin parmezan.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Adăugăm puțină sare, piper și sfărâmăm cu pistilul.
  6. accessibility.recipes.cookingstep
    Turnăm puțin ulei de măsline și amestecăm.
  7. accessibility.recipes.cookingstep
    Tăiem morcovul în cubulețe mici.
  8. accessibility.recipes.cookingstep
    Tăiem ceapa mărunt.
  9. accessibility.recipes.cookingstep
    Strecurăm orezul și îl întindem pe o tavă ca să se răcească mai ușor.
  10. accessibility.recipes.cookingstep
    Ștergem medalioanele de somon cu un șervet de hârtie.
  11. accessibility.recipes.cookingstep
    Tăiem medalioanele în bucăți mai mici.
  12. accessibility.recipes.cookingstep
    Condimentăm somonul cu sare, piper și puțin ulei de măsline.
  13. accessibility.recipes.cookingstep
    Amestecăm pesto de mărar și pătrunjel cu pesmetul
  14. accessibility.recipes.cookingstep
    Punem ulei la încins într-o tigaie și punem somonul la rumenit.
  15. accessibility.recipes.cookingstep
    Punem hârtie de copt pe o tavă.
  16. accessibility.recipes.cookingstep
    Scoatem somonul din ulei și îl punem pe tava cu hârtie de copt.
  17. accessibility.recipes.cookingstep
    Peste somon presărăm pesmetul amestecat cu pesto de pătrunjel și mărar.
  18. accessibility.recipes.cookingstep
    Punem tava la cuptor timp de 5 minute.
  19. accessibility.recipes.cookingstep
    Într-o tigaie punem ulei de floarea soarelui pe care îl încingem la foc mare.
  20. accessibility.recipes.cookingstep
    Punem ceapa și morcovul tăiate mărunt și le călim puțin.
  21. accessibility.recipes.cookingstep
    Adăugăm ouăle și amestecăm.
  22. accessibility.recipes.cookingstep
    Condimentăm cu sare și piper.
  23. accessibility.recipes.cookingstep
    Punem puțin oțet.
  24. accessibility.recipes.cookingstep
    La final, adăugăm orezul și amestecăm totul la temperatură mare.
  25. accessibility.recipes.cookingstep
    Pe o farfurie punem 2 linguri de orez, deasupra punem somonul, ornăm cu o felie de lămâie și condimentăm cu sare și piper.