Somon asiatic


Gata în
65 min
Nivel de dificultate

Categorie
  • Fel principal
O îmbinare surprinzătoare de arome.

Ingrediente

Ingrediente pentru
 
Porții

5 medalioane
somon
200 g
orez
50 g
parmezan ras
100 g
pesmet
1 legătură
pătrunjel
1 legătură
mărar
Ulei de măsline
Ulei de floarea soarelui
Oțet
2
ouă
1
morcov
1
ceapă medie

Mod de preparare

1
Spălăm orezul în mai multe ape și apoi îl punem la fiert.
2
Rupem vârfurile de la pătrunjel și de la mărar și le punem într-un mojar.
3
Adăugăm jumătate de cățel de usturoi ras pentru aromă.
4
Adăugăm puțin parmezan.
5
Adăugăm puțină sare, piper și sfărâmăm cu pistilul.
6
Turnăm puțin ulei de măsline și amestecăm.
7
Tăiem morcovul în cubulețe mici.
8
Tăiem ceapa mărunt.
9
Strecurăm orezul și îl întindem pe o tavă ca să se răcească mai ușor.
10
Ștergem medalioanele de somon cu un șervet de hârtie.
11
Tăiem medalioanele în bucăți mai mici.
12
Condimentăm somonul cu sare, piper și puțin ulei de măsline.
13
Amestecăm pesto de mărar și pătrunjel cu pesmetul
14
Punem ulei la încins într-o tigaie și punem somonul la rumenit.
15
Punem hârtie de copt pe o tavă.
16
Scoatem somonul din ulei și îl punem pe tava cu hârtie de copt.
17
Peste somon presărăm pesmetul amestecat cu pesto de pătrunjel și mărar.
18
Punem tava la cuptor timp de 5 minute.
19
Într-o tigaie punem ulei de floarea soarelui pe care îl încingem la foc mare.
20
Punem ceapa și morcovul tăiate mărunt și le călim puțin.
21
Adăugăm ouăle și amestecăm.
22
Condimentăm cu sare și piper.
23
Punem puțin oțet.
24
La final, adăugăm orezul și amestecăm totul la temperatură mare.
25
Pe o farfurie punem 2 linguri de orez, deasupra punem somonul, ornăm cu o felie de lămâie și condimentăm cu sare și piper.