Somloi (leftover cozonac/beigli, vișinată, dulceață cireșe amare)


Gata în
30 min
Nivel de dificultate

Categorie
  • Desert

Ingrediente

Ingrediente pentru
 
Porții

200 g
Beigli
200 g
Ciocolata
200 g
Napolitane Hanul Boieresc
1 L
Frisca pentru batut
500 g
Zahar
1 sticluta
Esenta rom
100 g
Stafide
100 g
Nuci
50 ml
Visinata
150 g
Dulceata de cirese amare

Mod de preparare

1
Topim ciocolată în baine marie și tăiem pe blatul de lucru cozonacul în cubulețe.
2
Separat punem pe foc smântână de gătit, peste care adăugăm rom.
3
Într-o altă tigaie adăugăm vișinată și stafide
4
Când s-a topit ciocolata turnăm treptat din smântâna cu rom peste ea și amestecăm în continuare pe foc. Între timp strecurăm stafidele.
5
Într-o oală separată punem zahăr la caramelizat. Când s-a topit complet, adăugăm nuci și amestecăm.
6
Batem cu telul într-un bol smântână lichidă. Adăugăm o lingură de zahăr pudră și continuăm să amestecăm până ajungem la consistență de frișcă.
7
Turnăm peste frișcă puțină vișinată în care am fiert stafidele.
8
Pe o farfurie punem frișcă, bucăți de cozonac îmbibate în vișinată, napolitane de la Hanul Boieresc tăiate, nuci caramelizate, dulceață de cireșe amare și la final ciocolata topită.