Somloi (leftover cozonac/beigli, vișinată, dulceață cireșe amare)


Gata în
30 min
Nivel de dificultate

Categorie
  • Desert

Ingrediente

Ingrediente pentru
 
Porții

  • 200 g
    Beigli
  • 200 g
    Ciocolata
  • 200 g
    Napolitane Hanul Boieresc
  • 1 L
    Frisca pentru batut
  • 500 g
    Zahar
  • 1 sticluta
    Esenta rom
  • 100 g
    Stafide
  • 100 g
    Nuci
  • 50 ml
    Visinata
  • 150 g
    Dulceata de cirese amare

Mod de preparare

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Topim ciocolată în baine marie și tăiem pe blatul de lucru cozonacul în cubulețe.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Separat punem pe foc smântână de gătit, peste care adăugăm rom.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Într-o altă tigaie adăugăm vișinată și stafide
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Când s-a topit ciocolata turnăm treptat din smântâna cu rom peste ea și amestecăm în continuare pe foc. Între timp strecurăm stafidele.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Într-o oală separată punem zahăr la caramelizat. Când s-a topit complet, adăugăm nuci și amestecăm.
  6. accessibility.recipes.cookingstep
    Batem cu telul într-un bol smântână lichidă. Adăugăm o lingură de zahăr pudră și continuăm să amestecăm până ajungem la consistență de frișcă.
  7. accessibility.recipes.cookingstep
    Turnăm peste frișcă puțină vișinată în care am fiert stafidele.
  8. accessibility.recipes.cookingstep
    Pe o farfurie punem frișcă, bucăți de cozonac îmbibate în vișinată, napolitane de la Hanul Boieresc tăiate, nuci caramelizate, dulceață de cireșe amare și la final ciocolata topită.