Pui cu sos de mere la jar


Gata în
120 min
Nivel de dificultate

Categorie
  • Fel principal

Ingrediente

Ingrediente pentru
 
Porții

1 kg
Mere
3 buc.
Lămâie
1 rădăcină
Ghimbir
100 ml
Miere
Muștar Hanul Boieresc
Cimbru uscat
2 căpățâni
Usturoi
Boia afumată
Pui întreg Hanul Boieresc
Ulei de măsline
4 buc.
Lime
1 kg
Cartofi noi
4 crengi, sârmă și grătar, fân

Mod de preparare

1
Lăsăm în jar câteva mere, așteptăm să se înmoaie și le pasăm cu furculița.
2
Adăugăm peste mere ghimbir, miere, muștar de la Hanul Boieresc și cimbru uscat.
3
Amestecul va veni uniform peste puiul întreg de la Hanul Boieresc, pe care îl punem la rumenit pe grătar. Când s-a rumenit, îl stropim cu puțină zeamă de lămâie și îl acoperim cu o lingură de miere.
4
Între timp călim pe foc o legătură de leurdă, iar în jar lăsăm la copt cartofi noi.
5
Leurda o așezăm pe un pat de sos de mere (cel din pasul 2). Secționăm cartofii, îi condimentăm și suntem gata să îi servim alături de pui.