Pui cu sos de mere la jar


Gata în
120 min
Nivel de dificultate

Categorie
  • Fel principal
Ingrediente pentru
 
Porții

  • 1 kg
    Mere
  • 3 buc.
    Lămâie
  • 1 rădăcină
    Ghimbir
  • 100 ml
    Miere
  • Muștar Hanul Boieresc
  • Cimbru uscat
  • 2 căpățâni
    Usturoi
  • Boia afumată
  • Pui întreg Hanul Boieresc
  • Ulei de măsline
  • 4 buc.
    Lime
  • 1 kg
    Cartofi noi
  • 4 crengi, sârmă și grătar, fân

Ingrediente

Ingrediente pentru
 
Porții

  • 1 kg
    Mere
  • 3 buc.
    Lămâie
  • 1 rădăcină
    Ghimbir
  • 100 ml
    Miere
  • Muștar Hanul Boieresc
  • Cimbru uscat
  • 2 căpățâni
    Usturoi
  • Boia afumată
  • Pui întreg Hanul Boieresc
  • Ulei de măsline
  • 4 buc.
    Lime
  • 1 kg
    Cartofi noi
  • 4 crengi, sârmă și grătar, fân

Mod de preparare

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Lăsăm în jar câteva mere, așteptăm să se înmoaie și le pasăm cu furculița.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Adăugăm peste mere ghimbir, miere, muștar de la Hanul Boieresc și cimbru uscat.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Amestecul va veni uniform peste puiul întreg de la Hanul Boieresc, pe care îl punem la rumenit pe grătar. Când s-a rumenit, îl stropim cu puțină zeamă de lămâie și îl acoperim cu o lingură de miere.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Între timp călim pe foc o legătură de leurdă, iar în jar lăsăm la copt cartofi noi.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Leurda o așezăm pe un pat de sos de mere (cel din pasul 2). Secționăm cartofii, îi condimentăm și suntem gata să îi servim alături de pui.