
Pui cu sos de mere la jar
Gata în
120 minNivel de dificultate
Categorie
- Fel principal
Ingrediente pentru
Porții
- 1 kgMere
- 3 buc.Lămâie
- 1 rădăcinăGhimbir
- 100 mlMiere
- Muștar Hanul Boieresc
- Cimbru uscat
- 2 căpățâniUsturoi
- Boia afumată
- Pui întreg Hanul Boieresc
- Ulei de măsline
- 4 buc.Lime
- 1 kgCartofi noi
- 4 crengi, sârmă și grătar, fân
Ingrediente
Ingrediente pentru
Porții
- 1 kgMere
- 3 buc.Lămâie
- 1 rădăcinăGhimbir
- 100 mlMiere
- Muștar Hanul Boieresc
- Cimbru uscat
- 2 căpățâniUsturoi
- Boia afumată
- Pui întreg Hanul Boieresc
- Ulei de măsline
- 4 buc.Lime
- 1 kgCartofi noi
- 4 crengi, sârmă și grătar, fân
Mod de preparare
- accessibility.recipes.cookingstepLăsăm în jar câteva mere, așteptăm să se înmoaie și le pasăm cu furculița.
- accessibility.recipes.cookingstepAdăugăm peste mere ghimbir, miere, muștar de la Hanul Boieresc și cimbru uscat.
- accessibility.recipes.cookingstepAmestecul va veni uniform peste puiul întreg de la Hanul Boieresc, pe care îl punem la rumenit pe grătar. Când s-a rumenit, îl stropim cu puțină zeamă de lămâie și îl acoperim cu o lingură de miere.
- accessibility.recipes.cookingstepÎntre timp călim pe foc o legătură de leurdă, iar în jar lăsăm la copt cartofi noi.
- accessibility.recipes.cookingstepLeurda o așezăm pe un pat de sos de mere (cel din pasul 2). Secționăm cartofii, îi condimentăm și suntem gata să îi servim alături de pui.