Platou de ouă festive


Gata în
60 min
Nivel de dificultate

Categorie
  • Aperitiv

Ingrediente

Ingrediente pentru
 
Porții

  • 1 Kg
    Brânză de burduf Hanul Boieresc
  • 200 g
    Smântână Hanul Boieresc
  • 20 buc
    Ouă
  • Sare grunjoasă
  • 200 g
    Bacon
  • 10 g
    Boia afumată
  • 10 g
    Scorțișoară
  • 1 borcan
    Castraveți murați
  • 1 buc.
    Ceapă galbenă
  • 1 legătură
    Ceapă verde
  • 1 borcan
    Măsline verzi
  • 1 legătură
    Pătrunjel
  • 200 g
    File de macrou afumat
  • 200 g
    Somon afumat
  • borcan
    Muștar
  • 1 buc
    Lămâie
  • Ulei de floarea-soarelui
  • Sare (după gust)
  • Piper (după gust)

Mod de preparare

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Se pun ouăle la fiert cu sare grunjoasă timp de 10 minute, iar apoi se scot rapid în apă cu gheață. Se curăță de coajă și se taie în jumătăți, separând albușul de gălbenuș. 
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Baconul se taie julien și se prăjește într-o tigaie încinsă cu puțin ulei. Odată rumenit, se scoate pe o hârtie absorbantă.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Separat, se taie castraveții cubulețe, dar și rondele subțiri.  
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Se curăță ceapa galbenă și se taie.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Partea albă a cepei verzi se taie rondele, iar partea verde se taie marunt. Măslinele se toacă și ele mărunt.
  6. accessibility.recipes.cookingstep
    Se culeg frunzele de pătrunjel, în timp ce tijele se toacă mărunt. 
  7. accessibility.recipes.cookingstep
    Fileul de macrou afumat se curăță de oase și de piele. 
  8. accessibility.recipes.cookingstep
    În continuare, se amestecă jumătate din gălbenușuri cu jumătate din cantitatea de castraveți tăiați, 2 linguri de muștar, tijele de pătrunjel tocate, ceapa galbenă tocată, măslinele și ceapa verde
  9. accessibility.recipes.cookingstep
    Totul se amestecă cu ajutorul unui tel și se asezonează cu sare, piper și sucul de la jumătate de lămaie. Se emulsionează cu ulei de florea soarelui până capătă o consistență cremoasă. 
  10. accessibility.recipes.cookingstep
    Separat, cealaltă jumătate de galbenușuri se introduce în blender alături de o lingură sănătoasă de smântână, 2 linguri de muștar, sare, piper și sucul de la jumătatea de lămâie rămasă. Se mixează totul la viteza medie cu puțin ulei de floarea soarelui.
  11. accessibility.recipes.cookingstep
    Maioneza se amestecă cu macroul dezosat până la omogenizare.
  12. accessibility.recipes.cookingstep
    Se amestecă 300 g brânză de burduf cu 100 g de smântână în blender, până la omogenizare.
  13. accessibility.recipes.cookingstep
    La final, se obțin 3 creme care se vor folosi pentru a umple ouăle: cremă de burduf, cremă de gălbenuș și cremă de macrou
  14. accessibility.recipes.cookingstep

    Se decoreză totul folosind toppingurile pregătite.


    Poftă mare de sărbătoare!