Platou de ouă festive


Gata în
60 min
Nivel de dificultate

Categorie
  • Antreu

Ingrediente

Ingrediente pentru
 
Porții

1 Kg
Brânză de burduf Hanul Boieresc
200 g
Smântână Hanul Boieresc
20 buc
Ouă
Sare grunjoasă
200 g
Bacon
10 g
Boia afumată
10 g
Scorțișoară
1 borcan
Castraveți murați
1 buc.
Ceapă galbenă
1 legătură
Ceapă verde
1 borcan
Măsline verzi
1 legătură
Pătrunjel
200 g
File de macrou afumat
200 g
Somon afumat
borcan
Muștar
1 buc
Lămâie
Ulei de floarea-soarelui
Sare (după gust)
Piper (după gust)

Mod de preparare

1
Se pun ouăle la fiert cu sare grunjoasă timp de 10 minute, iar apoi se scot rapid în apă cu gheață. Se curăță de coajă și se taie în jumătăți, separând albușul de gălbenuș. 
2
Baconul se taie julien și se prăjește într-o tigaie încinsă cu puțin ulei. Odată rumenit, se scoate pe o hârtie absorbantă.
3
Separat, se taie castraveții cubulețe, dar și rondele subțiri.  
4
Se curăță ceapa galbenă și se taie.
5
Partea albă a cepei verzi se taie rondele, iar partea verde se taie marunt. Măslinele se toacă și ele mărunt.
6
Se culeg frunzele de pătrunjel, în timp ce tijele se toacă mărunt. 
7
Fileul de macrou afumat se curăță de oase și de piele. 
8
În continuare, se amestecă jumătate din gălbenușuri cu jumătate din cantitatea de castraveți tăiați, 2 linguri de muștar, tijele de pătrunjel tocate, ceapa galbenă tocată, măslinele și ceapa verde
9
Totul se amestecă cu ajutorul unui tel și se asezonează cu sare, piper și sucul de la jumătate de lămaie. Se emulsionează cu ulei de florea soarelui până capătă o consistență cremoasă. 
10
Separat, cealaltă jumătate de galbenușuri se introduce în blender alături de o lingură sănătoasă de smântână, 2 linguri de muștar, sare, piper și sucul de la jumătatea de lămâie rămasă. Se mixează totul la viteza medie cu puțin ulei de floarea soarelui.
11
Maioneza se amestecă cu macroul dezosat până la omogenizare.
12
Se amestecă 300 g brânză de burduf cu 100 g de smântână în blender, până la omogenizare.
13
La final, se obțin 3 creme care se vor folosi pentru a umple ouăle: cremă de burduf, cremă de gălbenuș și cremă de macrou
14

Se decoreză totul folosind toppingurile pregătite.


Poftă mare de sărbătoare!