Orez cu lapte, prune și nuci caramelizate


Gata în
20 min
Nivel de dificultate

Categorie
  • Desert

Ingrediente

Ingrediente pentru
 
Porții

300 g
Orez Hanul Boieresc
1 l
Lapte Hanul Boieresc
200 g
Prune (coapte potrivit)
2 buc.
Scorțișoară
100 g
Miez de nucă
400 g
Zahăr
200 g
Smântână Hanul Boieresc 30% grăsime
Sare după gust

Mod de preparare

1
Fierbe un litru de lapte într-o oală mare.
2
Adaugă 200 g de zahăr, 300 g de orez Hanul Boieresc și două bețișoare de scorțișoară, amestecând constant timp de 10 minute.
3
Completează treptat cu 500 ml de lapte pe măsură ce orezul se gătește.
4
După ce orezul este gata, adaugă 200 g de unt și 200 g de smântână cu 30% grăsime, amestecând bine.
5
Împachetează prunele în folie de aluminiu și gătește-le în jar, întorcându-le o dată după 5 minute.
6
Scoate prunele din jar după 10-12 minute, îndepărtează sâmburii și așază-le pe farfurie lângă orez.
7
Adaugă dulceață de vișine peste orez și prune
8
Pudrează scorțișoară deasupra orezului pentru un plus de aromă.
9
Topeste 200 g de zahăr într-o tigaie de fontă încinsă și adaugă nucile coapte, amestecând pentru a le carameliza.
10
Toarnă nucile caramelizate pe o suprafață rece, lasă-le să se răcească și adaugă-le lângă orezul cu lapte