Leftover drob salad cu iaurt din lapte de oaie HB, telemea boierească


Gata în
30 min
Nivel de dificultate

Categorie
  • Fel principal

Ingrediente

Ingrediente pentru
 
Porții

Iaurt din lapte de oaie 1 borcan
100 g
Telemea boiereasca
200 g
Faina
10
Oua
5 Legaturi
Leurda
200 g
Kale
1 Legatura
Ridichi
400 g
Arpacas
2 buc
Sfecla rosie coapta murata
100 g
Panko
100 g
Masline kalamata

Mod de preparare

1
Secționăm drobul și îl sfărâmăm într-un bol mare. Adăugăm un ou peste și amestecăm.
2
Formăm chiftele mici și le punem într-un bol cu făină. Tăvălim chiftelele în făină, apoi le dăm prin ou bătut, iar la final prin pesmet.
3
Punem arpacaș la fiert în apă cu sare.
4
Luăm iaurt din lapte de oaie HB și îl amestecăm într-un bol cu telemea boierească tăiată cubulețe.
5
Feliem subțire sfeclă coaptă și câteva ridichi.
6
Între timp punem chiftelele la prăjit în ulei încins. Când se rumenesc, scoatem chiftelele din drob pe o farfurie.
7
Luăm câteva linguri de arpacaș fiert și le amestecăm cu măsline kalamata tăiate mărunt.
8
La final, asamblăm într-o farfurie adâncă salată: verdețuri de sezon (leurdă, kale, ceapă verde), chifteluțele, crema de brânză, arpacașul, sfecla și ridichiile și puțin ulei de măsline.