Gogoși cu gem


Gata în
120 min
Nivel de dificultate

Categorie
  • Desert
Un desert care bucură pe oricine, de la mic la mare.

Ingrediente

Ingrediente pentru
 
Porții

300 ml
apă minerală
500 g
făină
1 cub
drojdie
30 g
zahăr
20 g
ulei
1 pliculeț
zahăr vanilat
esență de rom
coajă de lămâie
1 l
ulei
1 l
ulei floarea soarelui (pentru prăjit)
Pentru decorat - zahăr pudră
Pentru umplutură - gem sau dulceață

Mod de preparare

1
Punem într-un malaxor drojdia cu puțină apă minerală, zahăr și un vârf de sare.
2
Adăugăm treptat făina și apa minerală. Amestecăm totul la viteză mică.
3
Adăugăm coaja de lâmâie.
4
Turnăm treptat și uleiul și continuăm să amestecăm.
5
Punem aluatul într-un castron pe care îl acoperim cu un șervet de bucătărie și îl lăsăm la dospit la temperatura camerei până își triplează volumul.
6
Pe un blat de bucătărie presărăm făină și întindem aluatul în grosime de maxim 1 cm
7
Cu un pahar tăiem forme pe care le lăsăm la odihnit timp de 5 – 10 minute, pe o hârtie de pergament.
8
Încingem uleiul și punem la prăjit formele tăiate în prealabil.
9
Punem pe o farfurie șervețele pe care vom scoate gogoșile.
10
O parte dintre gogoși le tăvălim prin zahăr pudră.
11
Pentru a le umple cu gem sau dulceață, facem un con din hârtie de pergament, facem o incizie cu un cuțit pe partea laterală a gogoșii și umplem după gust.