
Gogoși cu gem
Gata în
120 minNivel de dificultate
Categorie
- Desert
Un desert care bucură pe oricine, de la mic la mare.
Ingrediente pentru
Porții
- 300 mlapă minerală
- 500 gfăină
- 1 cubdrojdie
- 30 gzahăr
- 20 gulei
- 1 pliculețzahăr vanilat
- esență de rom
- coajă de lămâie
- 1 lulei
- 1 lulei floarea soarelui (pentru prăjit)
- Pentru decorat - zahăr pudră
- Pentru umplutură - gem sau dulceață
Ingrediente
Ingrediente pentru
Porții
- 300 mlapă minerală
- 500 gfăină
- 1 cubdrojdie
- 30 gzahăr
- 20 gulei
- 1 pliculețzahăr vanilat
- esență de rom
- coajă de lămâie
- 1 lulei
- 1 lulei floarea soarelui (pentru prăjit)
- Pentru decorat - zahăr pudră
- Pentru umplutură - gem sau dulceață
Mod de preparare
- accessibility.recipes.cookingstepPunem într-un malaxor drojdia cu puțină apă minerală, zahăr și un vârf de sare.
- accessibility.recipes.cookingstepAdăugăm treptat făina și apa minerală. Amestecăm totul la viteză mică.
- accessibility.recipes.cookingstepAdăugăm coaja de lâmâie.
- accessibility.recipes.cookingstepTurnăm treptat și uleiul și continuăm să amestecăm.
- accessibility.recipes.cookingstepPunem aluatul într-un castron pe care îl acoperim cu un șervet de bucătărie și îl lăsăm la dospit la temperatura camerei până își triplează volumul.
- accessibility.recipes.cookingstepPe un blat de bucătărie presărăm făină și întindem aluatul în grosime de maxim 1 cm
- accessibility.recipes.cookingstepCu un pahar tăiem forme pe care le lăsăm la odihnit timp de 5 – 10 minute, pe o hârtie de pergament.
- accessibility.recipes.cookingstepÎncingem uleiul și punem la prăjit formele tăiate în prealabil.
- accessibility.recipes.cookingstepPunem pe o farfurie șervețele pe care vom scoate gogoșile.
- accessibility.recipes.cookingstepO parte dintre gogoși le tăvălim prin zahăr pudră.
- accessibility.recipes.cookingstepPentru a le umple cu gem sau dulceață, facem un con din hârtie de pergament, facem o incizie cu un cuțit pe partea laterală a gogoșii și umplem după gust.