Gogoși cu gem


Gata în
120 min
Nivel de dificultate

Categorie
  • Desert
Un desert care bucură pe oricine, de la mic la mare.
Ingrediente pentru
 
Porții

  • 300 ml
    apă minerală
  • 500 g
    făină
  • 1 cub
    drojdie
  • 30 g
    zahăr
  • 20 g
    ulei
  • 1 pliculeț
    zahăr vanilat
  • esență de rom
  • coajă de lămâie
  • 1 l
    ulei
  • 1 l
    ulei floarea soarelui (pentru prăjit)
  • Pentru decorat - zahăr pudră
  • Pentru umplutură - gem sau dulceață

Ingrediente

Ingrediente pentru
 
Porții

  • 300 ml
    apă minerală
  • 500 g
    făină
  • 1 cub
    drojdie
  • 30 g
    zahăr
  • 20 g
    ulei
  • 1 pliculeț
    zahăr vanilat
  • esență de rom
  • coajă de lămâie
  • 1 l
    ulei
  • 1 l
    ulei floarea soarelui (pentru prăjit)
  • Pentru decorat - zahăr pudră
  • Pentru umplutură - gem sau dulceață

Mod de preparare

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Punem într-un malaxor drojdia cu puțină apă minerală, zahăr și un vârf de sare.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Adăugăm treptat făina și apa minerală. Amestecăm totul la viteză mică.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Adăugăm coaja de lâmâie.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Turnăm treptat și uleiul și continuăm să amestecăm.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Punem aluatul într-un castron pe care îl acoperim cu un șervet de bucătărie și îl lăsăm la dospit la temperatura camerei până își triplează volumul.
  6. accessibility.recipes.cookingstep
    Pe un blat de bucătărie presărăm făină și întindem aluatul în grosime de maxim 1 cm
  7. accessibility.recipes.cookingstep
    Cu un pahar tăiem forme pe care le lăsăm la odihnit timp de 5 – 10 minute, pe o hârtie de pergament.
  8. accessibility.recipes.cookingstep
    Încingem uleiul și punem la prăjit formele tăiate în prealabil.
  9. accessibility.recipes.cookingstep
    Punem pe o farfurie șervețele pe care vom scoate gogoșile.
  10. accessibility.recipes.cookingstep
    O parte dintre gogoși le tăvălim prin zahăr pudră.
  11. accessibility.recipes.cookingstep
    Pentru a le umple cu gem sau dulceață, facem un con din hârtie de pergament, facem o incizie cu un cuțit pe partea laterală a gogoșii și umplem după gust.