Găluște cu prune și scorțișoară


Gata în
40 min
Nivel de dificultate

Categorie
  • Desert
Un desert clasic, de toamnă.

Ingrediente

Ingrediente pentru
 
Porții

  • Făină albă de grâu PENNY
  • Ouă
  • Cartofi
  • Prune
  • Coniac
  • Scorțisoară
  • Zahăr brun PENNY
  • Pesmet
  • Nucșoară
  • Zahăr pudră PENNY
  • Ulei de floarea soarelui PENNY
  • Unt PENNY

Mod de preparare

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Fierbem cartofii
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Punem apă la fiert într-o oală mare
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Punem puțin unt PENNY într-o tigaie și adăugăm pesmetul cât să fie puțin crocant
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Scoatem sâmburii de la prune
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    În tigaia în care am pregătit pesmetul adăugăm puțin unt
  6. accessibility.recipes.cookingstep
    Tragem prunele în tigaie
  7. accessibility.recipes.cookingstep
    Adăugăm puțin zahăr brun
  8. accessibility.recipes.cookingstep
    Adăugăm coniacul peste prune cât să se flambeze
  9. accessibility.recipes.cookingstep
    Într-un castron radem cartofii fierți pe răzătoarea mică
  10. accessibility.recipes.cookingstep
    Adăugăm zahăr pudră, un ou întreg și un gălbenuș
  11. accessibility.recipes.cookingstep
    Adăugăm puțină făină cât să se lege
  12. accessibility.recipes.cookingstep
     Luăm câte o prună și formăm găluștele
  13. accessibility.recipes.cookingstep
    Punem apa la fiert
  14. accessibility.recipes.cookingstep
    Când fierbe apa adăugăm câte 3-4 găluște
  15. accessibility.recipes.cookingstep
    Le lăsăm puțin pe foc, cât să fiarbă, dar să rămână întregi
  16. accessibility.recipes.cookingstep
    Când se ridică la suprafața apei, înseamnă că sunt fierte
  17. accessibility.recipes.cookingstep
    Le scoatem într-o sită și le lăsăm să se scurgă
  18. accessibility.recipes.cookingstep
    La final, tăvălim găluștele prin amestecul de pesmet