
Găluște cu prune și scorțișoară
Gata în
40 minNivel de dificultate
Categorie
- Desert
Un desert clasic, de toamnă.
Ingrediente pentru
Porții
- Făină albă de grâu PENNY
- Ouă
- Cartofi
- Prune
- Coniac
- Scorțisoară
- Zahăr brun PENNY
- Pesmet
- Nucșoară
- Zahăr pudră PENNY
- Ulei de floarea soarelui PENNY
- Unt PENNY
Ingrediente
Ingrediente pentru
Porții
- Făină albă de grâu PENNY
- Ouă
- Cartofi
- Prune
- Coniac
- Scorțisoară
- Zahăr brun PENNY
- Pesmet
- Nucșoară
- Zahăr pudră PENNY
- Ulei de floarea soarelui PENNY
- Unt PENNY
Mod de preparare
- accessibility.recipes.cookingstepFierbem cartofii
- accessibility.recipes.cookingstepPunem apă la fiert într-o oală mare
- accessibility.recipes.cookingstepPunem puțin unt PENNY într-o tigaie și adăugăm pesmetul cât să fie puțin crocant
- accessibility.recipes.cookingstepScoatem sâmburii de la prune
- accessibility.recipes.cookingstepÎn tigaia în care am pregătit pesmetul adăugăm puțin unt
- accessibility.recipes.cookingstepTragem prunele în tigaie
- accessibility.recipes.cookingstepAdăugăm puțin zahăr brun
- accessibility.recipes.cookingstepAdăugăm coniacul peste prune cât să se flambeze
- accessibility.recipes.cookingstepÎntr-un castron radem cartofii fierți pe răzătoarea mică
- accessibility.recipes.cookingstepAdăugăm zahăr pudră, un ou întreg și un gălbenuș
- accessibility.recipes.cookingstepAdăugăm puțină făină cât să se lege
- accessibility.recipes.cookingstepLuăm câte o prună și formăm găluștele
- accessibility.recipes.cookingstepPunem apa la fiert
- accessibility.recipes.cookingstepCând fierbe apa adăugăm câte 3-4 găluște
- accessibility.recipes.cookingstepLe lăsăm puțin pe foc, cât să fiarbă, dar să rămână întregi
- accessibility.recipes.cookingstepCând se ridică la suprafața apei, înseamnă că sunt fierte
- accessibility.recipes.cookingstepLe scoatem într-o sită și le lăsăm să se scurgă
- accessibility.recipes.cookingstepLa final, tăvălim găluștele prin amestecul de pesmet