Friptură de miel


Gata în
120 min
Nivel de dificultate

Categorie
  • Fel principal

Ingrediente

Ingrediente pentru
 
Porții

  • 500 g
    carne de miel: gât, piept, picior din spate
  • 1 căpățână
    usturoi
  • 100 ml
    vin alb
  • ulei de floarea soarelui
  • 2
    cartofi medii
  • 3
    morcovi
  • 1
    ceapă medie
  • 50 ml
    smântână lichidă
  • mălai
  • 1 mână
    urzici
  • Grana Padano
  • 100 g
    cremă de brânză dulce
  • unt
  • sare
  • piper

Mod de preparare

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Curățăm usturoiul
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Într-o oală cu ulei încins punem o parte din carne și o parte din usturoiul curățat
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Adăugăm sare și piper
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Adăugăm și restul de carne în uleiul încins și peste adăugăm încă un strat de usturoi
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Adăugăm puțin vin alb, sare și piper proaspăt
  6. accessibility.recipes.cookingstep
    Acoperim cu un capac și lăsăm la foc mic timp de o oră, o oră și jumătate
  7. accessibility.recipes.cookingstep
    Amestecăm din când în când
  8. accessibility.recipes.cookingstep
    Curățăm morcovii și cartofii și îi punem la fiert întregi, în apă cu sare
  9. accessibility.recipes.cookingstep
    Curățăm ceapa și o tocăm mărunt
  10. accessibility.recipes.cookingstep
    Punem ceapa la călit într-o tigaie cu ulei încins
  11. accessibility.recipes.cookingstep
    Adăugăm puțin unt peste ceapă și amestecăm
  12. accessibility.recipes.cookingstep
    Punem urzicile peste ceapa călită
  13. accessibility.recipes.cookingstep
    Adăugăm smântâna lichidă
  14. accessibility.recipes.cookingstep
    Într-o tigaie punem la încins puțin ulei cu puțin unt
  15. accessibility.recipes.cookingstep
    Scoatem legumele de la fiert și le tăiem în bucăți mai mari
  16. accessibility.recipes.cookingstep
    Punem legumele în tigaia cu ulei încins și adăugăm sare
  17. accessibility.recipes.cookingstep
    Într-o oală punem la fiert apă cu sare pentru mămăligă
  18. accessibility.recipes.cookingstep
    După ce apa a fiert adăugăm puțin mălai și lăsăm să fiarbă
  19. accessibility.recipes.cookingstep
    Amestecăm mămăliga cu telul
  20. accessibility.recipes.cookingstep
    Adăugăm urzicile peste mămăligă și amestecăm
  21. accessibility.recipes.cookingstep
    Adăugăm brânză dulce
  22. accessibility.recipes.cookingstep
    Radem Grana Padano și adăugăm peste mamaliga cu urzici
  23. accessibility.recipes.cookingstep
    Scoatem legumele din tigaie și presărăm un vârf de sare
  24. accessibility.recipes.cookingstep
    Punem pe farfurie câteva bucăți de morcov și cartof, o lingură de mămăligă cu urzici și carne de miel și ornăm cu câteva frunze de pătrunjel