Clătite pufoase cu un strop de cognac și dedicare


Gata în
30 min
Nivel de dificultate

Categorie
  • Desert
Puțin cognac și ceva mai multă dedicare schimbă cu totul aroma clătitelor.

Ingrediente

Ingrediente pentru
 
Porții

500 ml
Lapte
3
Ouă
50 g
Zahăr
350 g
Făină
1 lingură
Ulei
1 vârf de cuțit
Bicarbonat de sodiu
Apă minerală
3
Lămâie
3
Portocală
1 linuriță de Cognac pentru fiecare clătită

Mod de preparare

1
Amestecăm într-un bol încăpător laptele, ouăle și apa minerală
2
Adăugăm treptat ingredientele uscate, amestecate în prealabil în alt bol: făină, bicarbonat, zahăr și amestecăm până obținem o compoziție fluidă. 
3
Incingem uleiul în tigaia pentru clătite.
4
Adăugăm puțină apă, cognac, coajă de lămâie și portocală feliată subțire. 
5
Adăugăm din compoziție în tigaie și presărăm zeamă de portocale pe deasupra. 
6
Servim pe o farfurie cu câteva linguri din sosul aromat rămas în tigaie.